Carlsen: Ne optužujem protivnika, no izgubio sam koncentraciju kad sam vidio što nosi

Foto: EPA

BIVŠI svjetski prvak Magnus Carlsen (32) prošli tjedan senzacionalno je izgubio od Alishera Suleymenova (23) u drugom kolu velikog međunarodnog turnira Qatar Masters. Jedan od najboljih šahista na svijetu na Twitteru je komentirao poraz od Kazahstanca koji ga je brzo i efektno nadigrao, što se rijetko događa.

"Bio sam potpuno slomljen nakon poraza. Ne optužujem protivnika ni za što. Odigrao je odličnu partiju i zaslužio pobijediti. Međutim, kada sam na početku vidio da moj protivnik nosi ručni sat, nisam se više mogao koncentrirati", napisao je Carlsen u prvoj objavi.

"Nevjerojatno je frustrirajuće vidjeti da organizatori protokol protiv varanja ne shvaćaju ozbiljno"

"Naravno, preuzimam odgovornost za to što se nisam mogao pravilno nositi sa svojim mislima, ali nevjerojatno je frustrirajuće vidjeti da organizatori protokol protiv varanja ne shvaćaju ozbiljno (nema kašnjenja prijenosa, gledatelji hodaju dvoranom s mobitelima)", napisao je u drugoj objavi te dodao treću.

"Pitao sam suca tijekom igre jesu li satovi dozvoljeni. Objasnio mi je da su pametni satovi zabranjeni, ali ne i analogni. Čini se da je ovo protiv pravila FIDE za događaje ove veličine", napisao je Carlsen u posljednjoj objavi o porazu protiv Suleymenova.

Pročitajte više