Cassano: Ronaldo je slijepac

Foto: EPA

CRISTIANU RONALDU navodno prijeti kazna od čak milijun funti nakon što je bez dozvole kluba dao intervju, u kojem je oštro kritizirao klub te menadžera Erika Ten Haga. Ronaldo je optužio vodstvo kluba da su ga izdali, pokušavajući ga otjerati s Old Trafforda te kako ne poštuje nizozemskog stručnjaka jer ni Ten Hag ne poštuje njega. Ronalda je kritizirao i proslavljeni Talijan Antonio Cassano, poznat po tome što daje vrlo oštre komentare:

"Ronaldo nema hrabrost priznati da on više nije isti igrač kao u posljednje tri godine. Ove godine je morao otići u Sporting i nakon Svjetskog prvenstva se oprostiti. On je problem za trenere, svoje suigrače dovodi u nevolje. Nije čak nazvao ni Benzemu da mu čestita na osvajanju Zlatne lopte", rekao je Cassano pa dodao:

"On je slijepac i misli da može igrati do 50. godine. Dragi Ronaldo, reći ću ti jednu stvar. Završi sve nakon Svjetskog prvenstva. On misli da može igrati na visokom nivou. Ima užasan ego, ali nije kao Messi koji može igrati uz nekoliko sjajnih igrača i opet se isticati radom. Ronaldo to više ne može podnijeti. Potvrdio je da uvijek sebe i svoju sebičnost čuva na prvom mjestu."

Pročitajte više