CAVSI SE POMIRILI DA IRVING ODLAZI LeBronu se pridružio najmlađi MVP u povijesti NBA lige

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAD je prije nekoliko dana Kyrie Irving objavio javnosti da želi napustiti Cleveland Cavalierse jer ne želi više igrati u istoj momčadi s LeBronom Jamesom, NBA fanovi širom svijeta šokirali su se.
 
Bio je to veliki šok jer Irvingova odluka potpuno je poremetila planove i ambicije nabolje momčadi Istoka, trostrukog finalista NBA-a i prvaka od prije dvije godine. Drugom najboljem igraču Cavsa dosadilo je biti vječno u sjeni Kralja Jamesa i odlučio je pronaći klub u kojem će on biti centralna figura momčadi. Irving je čak i objavio imena klubova u kojima bi rado nastavio karijeru. To su San Antonio, New York, Minnesota i Miami. I dok se čeka rasplet situacije oko budućnosti Kyrieja Irvinga, njegov sad već bivši klub nije gubio vrijeme.
 
Derrick Rose, nekadašnji najmlađi MVP lige, potpisao je jednogodišnji ugovor s Cleveland Cavaliersima, u kojem će igrati za veteranski minimum u iznosu od 2,1 milijun dolara. Načelni dogovor je postignut, a potpis ugovora očekuje se u utorak.
 
Premda bi u nekom drugom klubu dobio znatno više novca, Rose se odlučio za Cavse prije svega zato što će u tandemu s LeBronom imati priliku biti konkurentan za naslov, a i blizina njegova rodnog Chicaga utjecala je na tu odluku MVP-a 2011.
 
Rose se već čuo s LeBronom, prenosi slavni Adrian Woynarowski, a kad je James na svom Twitter profilu objavio poruku sa slikama ruže (rose, eng. ruža), jasno je bilo što alfa i omega Cavsa misli o tradeu.
 
Rose je bio prvi pick 2008. Bullsa, a u MVP sezoni 2010/2011. prosječno je ubacivao 25 poena, uz 7,7 asistencija i 4,1 skokova po utakmici. Javnost i navijači od njega su očekivali da bude nasljednik Najvećeg, no brojne ozljede koljena uništile su mu karijeru.
 
Lani su ga Bullsi u tradeu poslali u New York Knickse, u kojima je imao prosjek od 18 poena i 4,4 asistencije.
 

Pročitajte više