Čečenska zvijezda pošaketala se s cijelim Khabibovim timom. Onda se umiješao Kadirov

Foto: Screenshot

PROTEKLOG vikenda održana je priredba UFC 280, najveći MMA event ove godine. Na njemu smo vidjeli dvije borbe za naslov. Aljamain Sterling uvjerljivo je obranio svoju titulu u bantamweight kategoriji tehničkim nokautom protiv T. J. Dillashawa, a Islam Makačev ugušio je Brazilca Charlesa Oliveiru i uzeo titulu u lakoj kategoriji.

Makačev je inače veliki prijatelj, ali i učenik Khabiba Nurmagomedova, MMA legende iz Dagestana koja se više ne bori, ali koju mnogi smatraju jednim od najvećih boraca u povijesti. Makačev je također Dagestanac, a nakon pobjede je ozbiljno zaiskrilo između njegovog tima i velike UFC-ove zvijezde podrijetlom iz Čečenije.

Izbila tučnjava Dagestanaca i Čečena koja se skoro pretvorila u nerede

Dok je Makačev držao svoj govor povodom osvajanja titule, Khamzat Chimaev, švedski borac podrijetlom iz Čečenije, prolazio je pored njegovog tima, u kojem se nalazio i Khabibov rođak Abubakar Nurmagomedov.

On i Chimaev su si dali ruku i počeli pričati. No u jednom trenutku je zaiskrilo između njih i krenulo je naguravanje, a uskoro su poletjele i šake. Redari su uspjeli vrlo brzo spriječiti daljnju eskalaciju za koju su, prema snimkama na internetu, obje strane bile iznimno zainteresirane.

Pretpostavlja se da je jedan od razloga svađe i davna prepirka između Khabiba i Chimaeva. Naime, Chimaev je jednom prilikom poručio Khabibu da bi ga polomio da se bore. S obzirom na to da su Dagestan i Čečenija vrlo tradicionalne islamske sredine, takve uvrede mogu vrlo brzo eskalirati u nešto puno ozbiljnije od kratke tučnjave.

Nurmagomedov objavio snimku pomirenja

Neki su smatrali da se tu dijelom radi i o političkom sukobu jer se dio Dagestanaca i Čečena ne voli zbog međusobnih ratova u nedavnoj prošlosti. Ipak, Abubakar Nurmagomedov objavio je video na Instagramu .

Na njemu se vidi kako Khabib "posreduje" između svog rođaka i Chimaeva te se čini da će zaboraviti nesporazum i sukob. Ipak, Khabib nije bio taj koji je ujedinio sukobljene strane.

Kadirov naredio pomirenje

Naime, pomirenje je stiglo kao naredba, i to s najviše instance vlasti. Točnije, od vođe Čečena Ramzana Kadirova. Odmah nakon sukoba on je naredio Chimaevu i Nurmagomedovu da se sastanu, a screenshot videopoziva objavio je na Instagramu.

"Živci su napeti do krajnjih granica, ne samo u oktogonu nego i izvan njega. Svaki gledatelj zabrinut je za sportaša, a borci doživljavaju iste emocije kao u ringu. Stoga ne čudi što nastaju ovakvi nesporazumi.

Ne postoji svađa između Khamzata Chimaeva i Abubakara Nurmagomedova. Osobno sam se u to uvjerio, a ovu informaciju prenosim onima koji ne misle dobro. Nemojte od ovoga raditi globalni problem i ne pokušavajte zadirkivati ​​sportaše i njihove navijače.

To se događa čak i između braće. Ali ovdje je došlo do nesporazuma koji je riješen. Bili smo i bit ćemo braća, Inšallah! Zato ne pišite gluposti, ne uzimajte grijeh na dušu, za svaku lošu riječ morat ćete odgovarati pred Svevišnjim!" poručio je Kadirov.

 

Pročitajte više