Cedevita neuvjerljiva protiv Zadra: "Car nas svaki put masakrira"

KOŠARKAŠI Cedevite ostvarili su šestu pobjedu u šestom kolu Lige za prvaka. U Sutinskim vrelima Zadar je poražen sa 69:60.

Zadar se dobro držao tijekom prve četvrtine, ali samo do prve pauze kada je Cedevita sa 22:15 ušla u drugu četvrtinu i nakon toga ih gosti više nisu mogli stići. Domaćin i trenutno vodeća momčad Prvenstva Hrvatske igrao je bez ponajboljih igrača Vedrana Vukušića i Braceya Wrighta koje je Petrović odmarao za važnu utakmicu polufinala Eurokupa protiv UNIKS-a u Trevisu.

Zadrani su se nekoliko puta približili Cedeviti, ali zahvaljujući dobro raspoloženim Rudežu, Edwardsu  i Kovačeviću održali su vodstvo do povećavši ga do kraja na +9.

Najviše je za Cedevitu zabio Rudež (26 koševa), a jednako toliko zabio je i Car za Zadar. Kovačević je za domaće dodao 14 poena, koliko i drugi najbolji gost Brown.

Petrović uspio odmoriti Wrighta i Vukušića, ali istrošio je Baždarića i Drapera

Nakon utakmice trener Cedevite Aleksandar Petrović bio je više zabrinut za nadolazeći susret završnice Eurokupa u Trevisu.

"Ostali konkurenti imali su se priliku odmoriti i pripremiti, a mi smo morali igrati ovaj tjedan. Drago mi je da smo pobijedili, a da nismo morali koristiti Vukušića i Wrighta. Njihovim odmaranjem odrekli smo se 52 poena koliko su zabili u prošloj utakmici protiv Zagreba", rekao je Petrović. Ipak, Cedevitin suparnik na Final Four turniru Eurokupa UNIKS iz Kazana igrao je večeras kod Dinamo Moskve gdje je slavio 84:70 uz 12 koševa Marka Popovića.

"Draper je igrao s pola snage, a Baždarića sam morao koristiti do krajnjih granica jer kad nema Wrighta moram zatvoriti defanzivnu vanjsku liniju", dodao je Petrović, a onda se osvrnuo i na najboljeg u sastavu gostiju:

"Kad Zadar igra protiv Cedevite, uvijek je u pitanju jedan čovjek. Ne znam zašto ga Cedevita inspirira, ali Car nas svaki put razbije, doslovno nas masakrira".

"Cedevita je zaslužen pobijedila. Utakmica je bila borbena, a presudila je kvaliteta i raspoloženost igrača. Želim im sreću u Trevisu", rekao je trener Zadra Pino Grdović.

Pročitajte više