CEDEVITA OLIMPIJA

Cedevita Olimpija dovodi dvojicu europskih prvaka, jedan dolazi iz Barcelone

Foto: EPA-EFE

CEDEVITA OLIMPIJA dogovorila je dolazak dvojice igrača koji su sa Slovenijom prije dvije godine osvojili titulu europskog prvaka, a jedan od njih dolazi iz Barcelone.

Riječ je o Jaki Blažiču, 29-godišnjem beku kojem je obrana najbolji segment igre, ali je i jako dobar u prodorima i dobro šutira tricu. Prošle sezone je u Euroligi odigrao 25 utakmica za Barcelonu, uz prosjek od 13,7 poena po utakmici te dobar postotak trice od 38,7%.

Blažić je dvije godine prije toga igrao Euroligu za Saski Baskoniju, bivšu Tau Ceramicu, a još je igrao za Triglav, Slovan, Crvenu zvezdu, dok je za Olimpiju nastupao u razdoblju od 2011. do 2013. godine, kada klub još nije bio spojen s Cedevitom i igrao je Euroligu.

Blažiču će se pridružiti Saša Zagorac, iskusan 35-godišnji krilni centar koji je karijeru započeo u Olimpiji 2002., vratio se u klub 2015. godine, tako da mu je ovo treći mandat u klubu koji više nije samo slovenski već i hrvatski. Prošle sezone je igrao za poljski Trefl Sopot, a u karijeri je promijenio preko 15 klubova.

Radi se o odličnom šuteru koji će treneru Slavenu Rimcu vjerojatno najviše služiti u pick and pop situacijama.

 

Pročitajte više