CEDEVITA OLIMPIJA LJUBLJANA

Cedevita Olimpija je prvi klub u povijesti koji nastupa pod zastavama 2 države

Foto: Index

JUČER je održan ždrijeb za grupnu fazu Eurokupa sljedeće sezone, a svježe fuzionirani klub Cedevita Olimpija iz Ljubljane izvučen je u skupinu C.

Ipak, iako im u imenu stoji da klub ima sjedište u slovenskom glavnom gradu, Cedevita će u Eurokupu, a očito i u ABA ligi, nastupati kao hrvatski i slovenski klub.

"Novospojena Cedevita Olimpija odnosi grbove svoje države u skupinu C", stoji na Twitter profilu Eurokupa u trenutku kada je Cedevita izvučena u grupu s turskom Darussafakom, ruskim Unicsom, španjolskim Joventutom, talijanskom Bresciom i francuskim Nanterrom.

Dodatan dokaz tome da će klub igrati pod dvije zastave je i opis na službenom Twitter profilu kluba. Tako prema računici momčadi iz Ljubljane, klub ima 17 titula državnog prvaka Slovenije, 5 titula državnog prvaka Hrvatske, jednu titulu Eurokupa i titulu prvaka ABA lige.

Zanimljivo, u ovu računicu nisu uračunati naslovi koje je Olimpija osvojila za vrijeme bivše Jugoslavije. Ljubljančani su dominirali jugoslavenskom košarkom u 60-im godinama prošlog stoljeća kad su šest puta bili prvaci države.

Nastupanje jednog kluba pod zastavama dviju država još nije viđeno u povijesti sporta, barem na ovako visokoj profesionalnoj razini.

Pročitajte više