Cedevita tukla Zagreb i uhvatila jedinicu, Cibona korak od doigravanja

ODIGRANO je 12. kolo A-1 Lige za prvaka. U zagrebačkom, ali i derbiju čitavog prvenstva Cedevita je pobijedila Zagreb i tako osigurala jedinicu uoči doigravanja. Cibona je s 18 razlike tukla Split i tako se približila četvrtoj poziciji dok je Zadar u gradskom derbiju bio bolji od Borik-Puntamike. U utakmici bez ikakvog rezultatskog naboja Alkar je u Sinju razvalio Zabok.

Igrači Ace Petrovića i drugi put su u tijesnoj završnici bili bolji od Mrava iz Trnskog. Bilo je 73:71, a Cedevita je slavila ponajprije zahvaljujući raspoloženom dvojcu Rudež - Wright, koji je ukupno ubacio 37 koševa, dok Zagrebu nisu pomogla ni 24 poena poslovično dobrog Luke Žorića.

I dok se u Sutinskim vrelima vodila bitka za prednost domaćeg parketa u velikom finalu, nešto istočnije, u Draženovom domu, Cibona je jurila pet razlike protiv Splita, u borbi za mjesto u polufinalu. I uspjeli su Vukovi, koje je do pobjede 96:78 vodio Bogdanović s 24 koša. U redovima Splita Luka Katić bio je najbolji, s 18 ubačaja.

U nakrcanim Jazinama Borik je tražio novo iznenađenje među velikanima, ali nije uspio. Zadar je rutinski slavio 81:71 na krilima briljantnog Marka Cara, koji je uvalio 32 koša.

Koliko je vruć i neugodan parket u Sinju, osjetili su igrači Zaboka, koje je Alkar smrznuo na -24. Završilo je 79:55, iako je prednost Sinjana mogla biti i veća

Pročitajte više