Cedevita u Limogesu: Idemo u košarkašku sredinu, bit će gušt igrati

Foto: Hina

CEDEVITA u 7. kolu skupine B Eurolige gostuje kod prvaka Francuske Limogesa, a eventualna pobjeda mogla bi biti ključna za prolazak u Top 16 fazu natjecanja. Naime, Limoges do ove utakmice ima omjer dvije pobjede i četiri poraza, a Cedevita ima tri pobjede i tri poraza.

„To je jako važna utakmica za nas, a krucijalna za njih. To je njima zadnja šansa. U slučaju poraza protiv nas, nemaju više nikakvih šansi za Top 16. Zato smo svjesni da će izaći izuzetno agresivno na terenu koji je jedan od najvrućih terena u Europi."

"Tko je ikad bio u Limogesu zna kakva je tamo atmosfera. To je prava košarkaška sredina, s fanatičnim navijačima i stvarno je gušt tamo igrati. Međutim, to je i velik pritisak. Moramo pametno odgovoriti na tu atmosferu, biti ekipa na terenu i na klupi i biti na nekom svojem maksimumu, ukoliko želimo dobiti tu utakmicu“, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić, a izjave prenosi službena stranica Cedevite.

Sjajna šuteska večer Limogesa presudila Cedeviti u Zagrebu

Cedevita je u prvoj utakmici izgubila u Zagrebu 84:80, a Francuzi su tada zabili 12 trica.

"Dosta smo vidjeli iz te utakmice i pripremamo se kroz nju koliko možemo. Oni su tu utakmicu odigrali šuterski vrhunski. Pogodili su sve, no bilo je tu puno propusta naše obrane. Zapravo, veliki broj tih njihovih šuteva su bili naši propusti i to tamo moramo smanjiti na najmanju moguću razinu. Kontrola skoka isto mora biti jako dobra, a u zadnje dvije utakmice protiv Olympiakosa i Valjeva smo tu dosta patili", dodao je Mršić.

"Moramo biti odlični u obrani, u jedan na jedan i dva na dva i kontrolirati skok. To neće biti slična utakmica ovoj prvoj. Izgubili su Culpeppera (ozljeda; op.a.), koji im je bio igrač koji u vanjskoj rotaciji može kreirati. Sada su dobili malo više čvrstine i mišića, doveli su Diawaru, no u kreaciji su ostali samo na Schaffartziku i Westermanu. Moramo na njih napraviti pravi pritisak i pokušati tu napraviti što je maksimalno moguće", završio je Mršić.

Povratak Pilepića

Pilepić se vratio na parkete nakon tjedan dana izbivanja zbog ozljede. Zabio je 14 poena Metalcu u prošlom kolu ABA lige. Gađao je tricu 4/4.

"Imao sam pauzu od tjedan dana i mislim da sam odigrao dosta kvalitetno u Valjevu. Naravno, sada mi je glavni cilj da tako i nastavim. Moj zadatak je da u napadu prolazim kroz blokove, dolazim do otvorenih šuteva, a da u obrani dajem svoj maksimum i da griješim što manje, kao i ostatak ekipe", rekao je Pilepić.

Nadodao je kako očekuje bolju utakmicu protiv Limogesa nego u Zagrebu:

"Mislim da smo izvukli dosta pouka iz prve utakmice. Odigrali smo jednu blijedu utakmicu. Dopustili smo da Limoges preuzme primat u čvrstini i napadačkoj igri i dopustili smo im previše otvorenih šuteva, gdje su Westermann i Boungou-Colo zaista briljirali u napadu. Moramo pripaziti na te otvorene šuteve za tri poena, a slično nam se dešavalo i u Valjevu, gdje su nam zabili nekoliko trica više nego što smo trebali dopustiti. Definitivno moramo pokriti i njihov napadački skok, s kojim smo dosad u sezoni imali dosta problema", završio je Pilepić

Utakmica u Francuskoj počinje večeras u 20:30.

Pročitajte više