Čelnici Bešiktaša žele raskinuti ugovor s Rebićem, on im poručio: Ne idem

Foto: EPA

BEŠIKTAŠ se želi riješiti Ante Rebića, 30-godišnjeg hrvatskog nogometaša. Međutim, Rebić odbija sporazumni raskid ugovora.

Rebić je krajem srpnja 2023. godine stigao iz Milana kao slobodan igrač i ima ugovor do ljeta 2025. godine. Dosad je upisao 20 nastupa, jedan pogodak i pet asistencija. Turski mediji pišu da je trener Fernando Santos izgubio strpljenje s Rebićevim stavom na treninzima.

Uprava kluba navodno je predložila Rebiću sporazumni raskid ugovora kako bi on drugi dio sezone mogao provesti u nekom drugom klubu. Rebić je čelnicima Bešiktaša samo kratko odgovorio: "Ne idem!" Rebić u Istanbulu ima godišnju plaću od 2.5 milijuna eura i očito želi da mu Bešiktaš isplati sav novac koji treba do kraja ugovora. 

U karijeri je nastupao za RNK Split, Fiorentinu, RB Leipzig, Veronu, Eintracht Frankfurt i Milan. S Eintrachtom je pod vodstvom hrvatskog trenera Nike Kovača osvojio njemački kup 2018., dok je s Milanom 2022. bio prvak Serie A.

Igrajući za hrvatsku reprezentaciju, Rebić je sakupio 42 nastupa, tri pogotka i srebro sa Svjetskog prvenstva 2018. Međutim, nije za nju igrao od 2021. i Europskog prvenstva nakon kojeg je kritizirao izbornika Zlatka Dalića. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.2 milijuna eura.

Pročitajte više