Skijanje

Čelnik FIS-a: Utrke poput one na Sljemenu uništavaju naš sport. To je neprihvatljivo

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

DIREKTOR utrka Svjetskog kupa za skijaše Markus Waldner vrlo je oštro prokomentirao ovogodišnju sljemensku utrku. Podsjetimo, ženski slalom vozio se u vrlo lošim uvjetima, dok je muški uoči starta odgođen za dan kasnije, a zatim sutradan prekinut i otkazan nakon što je 19 skijaša odradilo svoju vožnju.

Waldner: Neprihvatljivo je to što se događalo na Sljemenu

"Vidjelo se na pregledu staze da se ondje nije moglo utrkivati. Bilo je 60 vozača na startu, a staza je bila dobra za njih 10. Takve utrke uopće ne smiju krenuti", započeo je Waldner, koji je u vrijeme muške utrke na sljemenu bio u Adelbodenu pa ga je mijenjao Emmanuel Couder. 

"Neprihvatljivo je kako su se stvari ondje odvijale. Nema kompromisa, Couder je u ovom slučaju trebao imati završnu riječ, no lokalni organizatori i naš prijatelj Pavlek preuzeli su kontrolu, bili su agresivni, cijeli proces odlučivanja bio je neispravan", dodao je.

Osvrnuo se i na žensku utrku i poručio da ovakve utrke uništavaju skijanje: "Ženska utrka bila je na granici regularnog. Na stazi je bilo više lišća nego snijega. Nećemo ovo uzeti zdravo za gotovo. Vidjet ćemo što ćemo napraviti u budućnosti. Ovako se ne mogu voziti utrke Svjetskog kupa. Ovo je loša reklama za naš sport, uništava ga."

Pročitajte više