Čelnik Rijeke izdvojio jednog igrača: On će sigurno zaigrati u Serie A

Foto: HNK Rijeka

ANTONINI ČULINA, pomoćnik sportskog direktora Rijeke, govorio je za talijanski Tuttomercato o nadolazećem prijelaznom roku. Otkrio je da postoji interes za nekoliko igrača vodeće momčadi SuperSport HNL-a.

"Radim kao pomoćnik Darka Raić-Sudara. S nama surađuje i predsjednikov savjetnik, Srećko Juričić. Nemamo mrežu skauta, pokušavamo je stvoriti. Mi smo klub koji živi od transfera i normalno je da dobivamo puno ponuda za igrače. Pripremamo i popis igrača koje možemo dovesti u lipnju", rekao je Čulina.

Ima li interesa iz Italije?

Mogao bih spomenuti gotovo sve igrače iz prvih 11. Postoji interes za Hodžu i Labrovića. Tu je veliki talent Ivanović koji je u prvih pola godine zabio 13 golova. On će sigurno otići u Serie A, ima tu odlučnost i fizičke predispozicije kakve traže Talijani. Onda je tu Galešić, koji je korak do reprezentacije. I imamo puno upita za Pašalića, on zaslužuje ići na Euro, malo je tako konkretnih ljevaka.

Marko Pjaca?

Za nas i za svlačionicu je jako važan. Ima veliku kvalitetu, čini razliku i daje nam prednost. Ostali ga se skoro plaše, jako ga poštuju. Izuzetna je osoba, prizeman, pozitivan i uvijek pomaže suigračima.

Toni Fruk?

On je mogao statistički i bolje. Možda je to igrač koji čini najveću razliku u našoj momčadi. On je fenomen, jedna od onih desetki kakvih više nema. Kamo bi on mogao otići? Vidim ga u Primeri, možda u momčadi kao što je Sevilla.

Mirko Marić?

Nisu na njega računali u Monzi, a nama je nedostajao napadač da pokušamo postati prvaci. Ima iskustvo, zna zabijati golove, probijati bunkere. Važan nam je igrač.

Pročitajte više