Regija

Čelnik Zvezde: Kome smeta tenk? Trebamo svi staviti šljemove i voziti se u tenku

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je prije nekoliko dana postavljen tenk ispred sjeverne tribine beogradske Marakane, sinoć su igrači Crvene zvezde prolazak u Ligu prvaka proslavili na oklopnom vozilu.

Sa šljemovima su se popeli na vozilo i provezli prema Autokomandi, velikom raskrižju koje se nalazi oko 400 metara od stadiona.

Igrači su imali baklje, a napadač Milan Pavkov je na glavi imao šajkaču, tradicionalni dio odjeće srpskih seljaka, koja je posljednjih 70 godina bila simbol velikosrpskih osvajanja i masovnih zločina koje su počinili oni koji su ih nosili na glavama. 

Embed from Getty Images

O tenku na Marakani i šljemovima na igračima danas je govorio i direktor srpskog prvaka Zvezdan Terzić.

"Čuo sam se s ljudima iz UEFA-e i oni ne vide nikakav problem u tenku. Tenk kao tenk ne smeta nikome normalnom. Navijači su ga sami postavili, taj dio pripada njima, tu se oni okupljaju. Tenk je simbol borbenog duha", rekao je Terzić pa nastavio o proslavi. 

"Zašto smetaju tenk, oklopno vozilo i šljemovi? Dobio sam prije nekoliko dana informaciju da se opet uvodi vojni rok. Svi trebamo staviti šljemove, voziti se u tenkovima i transporterima. Neka se spremaju... Amerika izdvaja 600 milijardi dolara za vojsku, a mi se popnemo na transporter i odmah se priča da se vraćamo u devedesete."

Pročitajte više