celtic

Celtic smijenio trenera nakon 18 bodova zaostatka za Rangersima

Foto: EPA-EFE

CELTIC je objavio da se razišao s Neilom Lennonom koji je momčad vodio od 2019. godine i donio joj trostruku krunu prošle sezone. Sezonu ranije također je osvojio naslov prvaka i Škotski kup.

Bivši igrač Celtica, koji je za klub odigrao više od 200 utakmica, sporazumno je raskinuo ugovor nakon jako slabe sezone. Škotski prvak trenutno za vodećim Rangersima zaostaje ogromnih 18 bodova i nema nikakve šanse da će obraniti naslov.

"Znali smo da će sezona biti teška zbog svega što se događa i frustrirajuće je što nismo mogli biti na zadovoljavajućem nivou. Dao sam sve od sebe, kao i uvijek, da okrenemo situaciju u svoju korist, ali nisam uspio. Celtic će uvijek biti dio mene i ja mu želim sve najbolje", rekao je Lennon za službenu klupsku stranicu.

Do dolaska Gerrarda nije imao konkurencije

"Neizmjerno smo zahvalni Neilu na svemu što je napravio za Celtic. On će uvijek biti dobrodošao na Celtic Park i uvijek će biti dio naše povijesti. Znamo koliko se trudio i želimo mu svu sreću u nastavku karijere, kao i u životu", rekao je direktor Peter Lawwell.

Lennon je trenersku karijeru započeo upravo u Celticu koji je vodio od 2010. do 2014. godine, nakon čega je radio u Boltonu i Hibernianu prije nego što je 2019. opet došao na Celtic Park.

Zadnjih godina nije imao nikakve konkurencije u prvenstvu. No ove sezone Steven Gerrard radi fantastičan posao u Rangersima koji su potpuno nedodirljivi u Premiershipu, a imaju i velike ambicije u Europa ligi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više