Celticov trener: Stipe mi je prvi favorit za rezervnog golmana, al neka ga još malo na probi

POLJSKI golman Lukasz Zaluska startat će na golu Celtica na nedjeljnom gostovanju kod Hiberniana u 1. kolu škotskoga Premiershipa.

Neil Lennon tu je vijest potvrdio novinarima u Cardiffu, gdje je njegova kombinirana momčad pobijedila domaću momčad, inače engleskog drugoligaša, 1:0. Hrvatski golman Stipe Pletikosa odigrao je svih 90 minuta.

"Lukasz će braniti u nedjelju. No, želim još jednog golmana. Ako nam se Lukasz ozlijedi, bit ćemo u nevolji" rekao je Lennon prešavši na Pletikosu:

"Stipe protiv Cardiffa nije imao puno posla, možda obranu ili dvije. No, sve što je učinio, učinio je dobro, rutinirano. Razgovarat ćemo s njim u četvrtak i petak, ali ćemo ga nastojati zadržati još malo na probi. Teško bi mi bilo potpisati ga na temelju utakmice u Cardiffu. No, morat ćemo odlučiti. Imamo još neke opcije, ali moram reći da sam impresioniran onim što sam vidio od Stipe. Samopouzdan je i iskusan. Definitivno je na pole-positionu kad nam je pojačanje na golu u pitanju."

Očito se Lennon želi dodatno uvjeriti da 32-godišnji Plete nema nikakvih smetnji s koljenom, koje je teško ozlijedio prije godinu i pol dana.

Osim Pletikose, kandidati za pojačanje na golu su Belgijac Stijn Stijnen i mladi Poljak Grzgregor Sandomierski.

Pročitajte više