Čemu u HNL-u služe sudac na terenu i VAR ako im ovo nije za crveni karton?

Screenshot: MaxSport

NEVJEROJATAN previd glavnog suca, njegovog pomoćnika na terenu te onih u VAR sobi na utakmici 16. kola HNL-a, Lokomotiva - Slaven Belupo 1:3. U 87. minuti je ofenzivac domaćih Indrit Tuci poveo napad domaćih prodorom. U njemu ga je brutalno zaustavio Vinko Međimorec. Igrač Slavena je naime pogibeljno startao na suparnika kopačkom u grlo. Za to nema nikakvog opravdanja ni olakšavajuće okolnosti jer je Tuci vodio loptu po zemlji, a Međimorec mu se nogom zaletio odmah ispod glave. 

Još je nevjerojatnije da je sudac Zdenko Lovrić ovaj krvnički start kaznio samo žutim kartonom. Jednako je zapanjujuć i izostanak reakcije VAR-a Marija Zebeca. Ovakvom greškom brojnih sudaca na terenu i u VAR sobi je Lokomotiva i ozbiljno rezultatski zakinuta jer se ovo dogodilo pri rezultatu 1:2. Da su domaćini do kraja utakmice i nadoknade imali igrača više, pitanje je bi li meč završio 1:3. No najvažnije je što napadač ovakvim startom, kojim je mogao i životno ugroziti suparnika, nije dostojno kažnjen i što je to tako prošlo pored toliko sudaca. 

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Pročitajte više