Cernat: Ne bi nikada igrao za Dinamo Zagreb, dosta su mi ona dva za koje sam u karijeri igrao

VEZNJAK Hajduka Florin Cernat danas je gostovao na chatu hajduk.hr portala gdje je govorio o svojim preferencijama i razmišljanjima.

Na pitanje zašto ne igra za Rumunjsku, Cernat je odgovorio:"Ne može me izbornik zvati ako ne igram stalno... Razgovarao sam s izbornikom, puno je igrača, a igrat će samo oni koji stalno igraju u svojim klubovima i u najboljoj su formi."

Ova momčad Hajduka, smatra, može igrati u Europskoj ligi: "Može, vjerujem da može, ali treba se najprije smiriti situacija. Mijenjao se trener, predsjednik. Nije tada lako koncentrirati se. Kad se sve smiri bit će puno bolje."

Najdraži mu je gol za Hajduk onaj protiv Intera sa 30 metara iz slobodnoh udarca, a najdraža utakmica u karijeri kada je s reprezentacijom Rumunjske svladao Poljsku.

"Najgora utakmica u karijeri bila bi je protiv Juventusa, izgubili smo 5:0, igrao sam za Dinamo iz Kijeva. A najdraža kada sam s reprezentacijom Rumunjske pobijedili Poljsku", rekao je Cernat.

Za Dinamo nikada ne bi igrao, a smatra da Hajduk ima bolju momčad...

"Igrao sam već za dva Dinama, ali u treći ne bi! Igrao sam za Dinamo Bukurešt i Dinamo Kijev. Dosta je bilo Dinama. Hajduk po meni ima kvalitetnije igrače, potreban nam je samo još mir i sve će se vrlo skoro osjetiti na travnjaku", za kraj će Cernat koji ističe da veliki broj ljudi u Rumunjskoj zna za Hajduk.

Pročitajte više