RUKOMET

Červar objavio širi popis za SP: "Maske će pasti na početku priprema"

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

LINO ČERVAR u ponedjeljak je objavio širi popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo 2019. godine koje će se odigrati u Danskoj i Njemačkoj.

Červar je najavio i malu promjenu za predstojeće SP, a to je da neće ići s puno više igrača nego će odlučiti kojih 16 ide, a oni koji su pričuva dolazit će po potrebi.

Červarov širi popis za SP 2019.

Vratari: Marin Šego, Ivan Stevanović, Filip Ivić, Mate Šunjić

Desno krilo: Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Ivan Vida

Lijeva krila: Manuel Štrlek, David Mandić, Lovro Mihić

Kružni napadači: Željko Musa, Leon Šušnja, Kristian Bećiri, Krešimir Kozina, Marin Šipić

Lijevi vanjski: Domagoj Duvnjak, Halil Jaganjac, Damir Bičanić, Ivan Slišković, Alen Blažević

Srednji vanjski: Luka Cindrić, Igor Karačić, Lovro Jotić

Desni vanjski: Luka Stepančić, Jakov Vranković, Luka Šebetić, Ivan Sršen, Josip Vekić

"Maske će pasti odmah na početku priprema. Tko može, tko ne može. Lijevi vanjski, ta pozicija, mi tu imamo problem. Mi objektivno nemamo mladog igrača, a daj Bože da je taj igrač zreo, ako nije, problem. Nismo mi bez šansi, nemojte nas krivo shvatiti, no nemojte tragično shvatiti ako stvari pođu po zlu. Osnovni cilj je biti u prvih sedam, a to je vrlo teška zadaća", rekao je predsjednik HRS-a Zoran Gobac.

"Mi više nemamo taj potencijal, a najgore je što mi objektivno ne znamo kako igramo. Ako nama krene kako treba, mi možemo sve pobijediti, samo je bitno da nam se ne istroše ovi potentni igrači, ova dvojica (Cindrić i Duvnjak) da se ne povrijede. I daj Bože da Jaganjac bude kakav mediji pišu. Onda nemamo problem. A u suprotnom stavljamo nepremostive ciljeve koje ćemo teško savladati", dodao je Gobac.

Kao najveći problem hrvatskog rukometa Gobac je detektirao - nedostatak uvjeta.

"Rukomet je objektivno sport bez doma. Arene nisu rukometne one nisu pjevačke, pa Zagreb je dva puta izbačen te će morati igrati van Zagreba. Nemamo uvjete za rad. Hrvatski rukometni savez uredno izvršava obveze, nemamo taj problem, no imamo problem da ne znamo gdje smo", rekao je Gobac.

Neizostavno pitanje na presici bilo je i ono o odnosu Line Červara i PPD Zagreba.

"To je tema za PPD Zagreb, a ne za ovdje", kratak je bio Gobac.

Pročitajte više