Červar: Ponizili su me. Zanima me životopis tih ljudi

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

LINO ČERVAR je nakon debakla na Europskom rukometnom prvenstvu smijenjen s mjesta koordinatora struke u Hrvatskom rukometnom savezu. Upravni odbor HRS-a je nakon smjene Hrvoja Horvata s mjesta izbornika ukinuo Červarovu funkciju i tako ga odstranio iz saveza.

Mjesec dana kasnije Červar je dao intervju za Sportklub, koji će u cijelosti biti objavljen u nedjelju u 19:30, a u kratkom isječku bivši hrvatski izbornik osvrnuo se na spomenuti sukob s čelnicima HRS-a. Červar smatra da kao najtrofejniji hrvatski rukometni trener nije zaslužio takav tretman.

"To se dogodilo u predvečerje obilježavanja prve i jedine titule svjetskog prvaka koju smo osvojili. Takvom farsom i igrokazom se odnositi prema meni za mene je bilo veliko poniženje. Želio bih vidjeti životopis ljudi koji su donijeli tu odluku", rekao je Červar i dodao:

"Jako me interesira što o tome misli krovna institucija hrvatskog sporta, a to je Hrvatski olimpijski odbor, Nacionalno vijeće za sport i resorno ministarstvo. Zanima me kako oni gledaju na to poniženje."

Pročitajte više