rukometni euro

Češki izbornik: Bili smo ravnopravni s Hrvatskom, to je velika stvar

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija svladala je Češku s 22:21 i tako zadržala maksimalan učinak na Europskom prvenstvu i nakon šeste utakmice na turniru.

Izbornik češke rukometne reprezentacije Jan Filip žali što njegova ekipa nije iznenadila Hrvatsku i stigla do pobjede. Ističe da su o pobjedniku odlučili detalji. 

"Napad nas je koštao boljeg rezultata na ovom prvenstvu, ne igramo onako kako smo zamislili. Imamo dobrih i loših faza i u kombinaciji s umorom, ne možemo napasti protivničku obranu kako bismo htjeli, a obrane na ovom prvenstvu su vrlo jake. Međutim imali smo priliku, ali nismo je iskoristili i svaka i najmanja pogreška može biti ključna."

Lino Červar protiv Čeha na parket je izveo miješani sastav.

"Mi smo koncentrirani na sebe. Hrvatska je imala prolaz u džepu, stoga je odmarala trojicu ili četvoricu igrača, što je i normalno, ali nama to nije bilo bitno. Mi smo pružili sve od sebe, vjerovali smo da možemo okrenuti meč na svoju stranu, ali kada se rezultat lomio, nismo uspjeli doći do pobjede."

Češki izbornik na kraju dodaje da je zadovoljan što je njegova ekipa bila ravnopravan suparnik Hrvatskoj.

"Ušli smo u ovaj meč želeći pružiti sve od sebe, kao i uvijek. Činjenica da smo igrali s Hrvatskom ravnopravno je za nas velika stvar, ali željeli smo pobjedu. Ako usporedim s utakmicom protiv Španjolske, tada je protivnik bio bolji i zaslužio je pobjedu, ovdje nam je nedostajao tek jedan korak. Hrvatska je znala završiti meč i zato je u polufinalu, a mi nismo."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više