Četiri puta je bio prvak. Lani se umirovio, a sad najavio da bi se mogao vratiti u F1

Foto: EPA

ČETVEROSTRUKI svjetski prvak u Formuli 1, Nijemac Sebastian Vettel (36) u razgovoru za Sky Sports nije isključio povratak u sport koji je napustio krajem 2022. godine. Vettel je četiri puta bio svjetski F1 prvak (2010., 2011., 2012., 2013.), a u karijeri je ostvario 53 Grand Prix pobjede. Formulu je napustio krajem prošle godine nakon dvogodišnjeg angažmana u Aston Martinu.

Upitan u intervjuu za Sky Sports bi li mogao slijediti imena kao što su Alain Prost, Niki Lauda, ​​Nigel Mansell, Kimi Raikkonen i Fernando Alonso koji su se vratili u F1 nakon pauze, Vettel je rekao: "Ne mogu reći ne jer nikad ne znaš. Da ste ih sve pitali, vjerojatno bi neki od njih rekli 'ne', a neki 'ne znam', ali na kraju su se svi vratili pa ne mogu to isključiti. Ovisit će o izazovu, ali to mi trenutno nije u glavi."

U dobroj je formi

Vettel je sva četiri naslova osvojio u bolidu Red Bulla, a tijekom karijere vozio je i za BMW Sauber, Toro Rosso, Ferrari i Aston Martin. Istaknuo je da je u dobroj formi otkako je otišao iz Formule 1:

"U dobroj sam formi, ali zato što to želim. Pretpostavljam da snaga u vratu nije na visini, ali sve ostalo je prilično dobro."

Pročitajte više