Četiri su kandidata za Livakovićevu zamjenu. Je li Dalić našao najboljeg?

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

HRVATSKA nogometna reprezentacija osvojila je ACUD kup. Nakon remija protiv Tunisa i prolaska na penale u polufinalu, u finalu je pobijedila Egipat 4:2. Strijelci u pobjedi bili su Nikola Vlašić, Bruno Petković, Andrej Kramarić i Lovro Majer, a Luka Modrić proglašen je najboljim igračem susreta.

To je bio i pretposljednji pripremni ciklus uoči Europskog prvenstva, koje će se u lipnju i srpnju igrati u Njemačkoj, a na kojem je Hrvatska u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. Početkom lipnja momčad Zlatka Dalića odradit će dvije zadnje probe uoči turnira protiv Makedonije i Portugala.

Reprezentacija je u većem dijelu definirana i već se sad zna velika većina putnika na Europsko prvenstvo. Veliki upitnik vlada jedino na ofenzivnim pozicijama kada je riječ o prvotimcima. No kad je riječ o zamjenama, jedna od najnejasnijih je ona golmanska.

Tko treba biti zamjena Livakoviću?

Kroz zadnja dva ciklusa, odnosno od početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Zlatko Dalić je izvrtio nekoliko imena kao potencijalnu zamjenu Dominiku Livakoviću koji je neprikosnovena jedinica reprezentacije.

Grafika: SofaScore

No na tom putu je naišao na mnoge probleme. Ivo Grbić otišao je u Atletico, gdje je dobio vrhunsko iskustvo, ali je izgubio praktički ikakvu minutažu, Nediljko Labrović i Dominik Kotarski su se nedavno pojavili, Lovre Kalinić imao je problema u Hajduku pa se ozlijedio, a Ivica Ivušić pao je u treći plan odlaskom u ciparsku ligu.

Ivušić si je u Egiptu napravio veliku promociju time što je obranio tri penala, a već ranije je imao nekoliko sjajnih nastupa za reprezentaciju. S druge strane, Ivo Grbić ima najviše iskustva u velikim utakmicama i ligama, dok su Labrović i Kotarski najbolje opcije za budućnost. Mi vas pitamo - tko je u ovom trenutku broj dva na golu reprezentacije?

Pročitajte više