"Četniče, skidaj jaknu": Ne sramimo se poraza, Hrvate bi trebalo biti sram!



IZBORNIK mlade reprezentacije Srbije Ratomir Dujković ljut je na organizatore susreta Hrvatska-Srbija u Varaždinu jer smatra da je navijanje bilo neprimjereno.

"Ne sramim se zbog poraza, razumijem da su naši ogledi nakon onog nesretnog rata više od igre, no nogomet je sastavljen od pobjeda i poraza. Najviše sram treba biti organizatore koji su dopustili da se na tribinama čuju povici: Srbe na vrbe, Ubij Srbina", rekao je između ostalog Dujković za Press te naglasio kako takvi povici moraju utjecati na igrače.

"To su igrači na početku karijere, igraju u inozemstvu i moraju se naučiti oduprijeti bilo kakvim pritiscima", dodao je srpski izbornik.

Nekadašnji golman Crvene Zvezde pričao je o slabom startu Srbije u kvalifikacijama pa istaknuo kako vjeruje u prolaz. Osnovni problem vidi u sporoj igri s previše dodira.

"Težim brzoj igri s malo dodira, no to nije slučaj. Želim napraviti bolji uspjeh od prethodnika, no treba biti realan, generacija 1988, 1989 je vrlo oskudna. Ostaje nam da se dalje borimo jer sve šanse nisu izgubljene", zaključio je Dujković.

Dujković je za Press pričao o gesti Nemanje Tomića, koji je gol proslavio simulirajući rafalnu paljbu po navijačima.

"To nije prvi put da je napravio nešto takvo, on očito ima problem. Ne zna suspregnuti emocije. Još nisam imao vremena s njim razgovarati, no svakako hoću. Pričat ćemo nasamo, jer ono što mu imam reći nije za svačije uši.

"Vikali su - četniče skidaj jaknu!"

Direktor mladih reprezentacija Srbije, Milovan Đorić, ispovjedio se Pressu da je u Varaždinu umalo pretučen. Naveo je kako su ga dvojica huligana zgrabila za jaknu s natpisom Serbia i tražila da je skine.

"Tražili su da skinem jaknu na kojoj je pisalo Serbia. A ne bih je dao po cijenu života. Bilo ih je deset, ali nisu me uspjeli prebiti", rekao je Đorić i naglasio kako su mu se hrvatski navijači obratili sa: Četniče, skidaj jaknu.

"Ne mogu shvatiti da mladići od 17 godina nekom govore da je četnik. Kako oni znaju što je četnik, što domobran, a što ustaša. Nisu tada bili ni rođeni. Varaždinska policija je odmah uhvatila trojicu napadača, koji su plakali u stanici. Možda neko misli da sam napravio kardinalnu grešku odlukom da u Varaždinu nosim jaknu sa natpisom „Srbija", ali meni to ne predstavlja problem. Bilo je napeto nekoliko minuta, uplašio sam se u toj jurnjavi, ali sam izbjegao posljedice. U stanici su mi odmah izmjerili tlak i uvidjeli da je sve u redu", prepričao je Đorić.

Iako se ne može opravdati huligane i navijače zbog njihova ponašanja, dojma smo da je Đorić u šetnju gradom ipak trebao otići bez sporne jakne. Mogao je pretpostaviti da neće biti dobrodošao u krugu stadiona.

Pročitajte više