SKIJANJE

Američka skijašica pobijedila za pokojnog oca pa zaplakala pred kamerama

Screenshot: Eurosport

AMERIKANKA Mikaela Shiffrin pobijedila je jučer u slalomu skijašica za Svjetski kup vožen u austrijskom skijalištu Flachau, dok je hrvatska predstavnica Leona Popović zauzela 21. mjesto s 3.82 sekunde zaostatka.

Shiffrin, koja je bila vodeća i nakon prve vožnje, do svoje je 44. pobjede u slalomu u Svjetskom kupu, a četvrte u Flachauu, stigla s 19 stotinki prednosti u odnosu na Austrijanku Katharine Liensberger, dok je treće mjesto zauzela Švicarka Wendy Holdener s 43 stotinke slabijim vremenom. Podsjetimo, Shiffrin je i čak četiri puta u karijeri pobjeđivala na Snježnoj kraljici u Zagrebu. 

Tu pobjedu čekala je čak 13 mjeseci, a kad je do nje došla, rasplakala se pred kamerama u ciljnoj ravnini. Razlog je bila smrt njenog oca Jeffa koji je preminuo 2. veljače prošle godine u Coloradu.

Nakon nesreće u domu i teške ozljede glave prevezen je u bolnicu, ali tamo je podlegao ozljedama nekoliko sati kasnije pred očima supruge Eileen, kćeri Mikaele i sina Taylora.

"Osjećam da je ovo novi početak. Većina mojih pobjeda i najboljih utrka je već iza mene. Ipak, imam 25 godina i čudno je misliti da je došao kraj mojim najboljim izdanjima", rekla je Mikaela za ORF nakon utrke u Flachauu pa dodala:

"Ne možeš ići naprijed dok ne prestaneš ići natrag, a ja nisam najbolja u tome. Želim život kakav je bio prije 2. veljače. Vjerojatno će me to neko vrijeme mučiti, ali danas sam napravila velik korak naprijed."

Pročitajte više