Četvorica švedskih Hrvata optužuje Šolu za lažiranje finalne utakmice Svjetskog prvenstva

NA ADRESU Hrvatskog rukometnog saveza, nekih redakcija, a navodno i Ministarstvu vanjskih poslova, stiglo je pismo Inicijativnog odbora Hrvata u Stockholmu koji optužuju našeg vratara Vladu Šolu da je prodao utakmicu protiv Španjolaca u finalu nedavnog održanog Svjetskog prvenstva u Tunisu.

Kako prenosi Vjesnik četvero potpisanih Hrvata u pismu navodi kako su analizirali svaki Šolin pokret, te da on oko 50-ak minuta ni pokretima ruke i tijela nije pokazivao namjeru da želi zaustaviti lopte upućene prema našem golu.

U pismu traže da se ponovo analizira snimka utakmice, te tvrde kako će ponovna analiza sigurno potvrditi njihove navode. Traže i mole za intervenciju ministra unutrašnjih poslova Marijana Mlinarića koji bi, prema njima, trebao izdati nalog za istraživanje lažiranja finala.

"Pitamo se je li Hrvatski rukometni savez ili matični rukometni klub voljan predati istragu policijskim organima Hrvatske u pitanju ovih jakih sumnji protiv vratara? Ako se ništa ne učini, smatramo da će to demoralizirati narod i sve hrvatske rukometaše koji su zajednički zaslužni za ovako visoke uspjehe u međunarodnom odmjeravanju snaga i da će to idućih godina uroditi teškim porazima u više grana sporta i međunarodnih natjecanja. Postupak će biti od osobne koristi za samog gospodina Šolu, a mnogi će shvatiti razliku između temeljnih moralnih normi i etičkih pravila unutar jednog sportskog kolektiva i odnosa sa svojim trenerom." - zaključuju švedski Hrvati ovo nevjerojatno pismo, prenosi Vjesnik.

Pročitajte više