Četvrti Hrvat u Pro Reccu: Transfer života hrvatskog reprezentativca

Foto: Epa

OSAM puta su bili prvaci Europe. Najtrofejniji su vaterpolo klub na svijetu i s obzirom na budžet kojim raspolažu, mogu dovesti koga kod žele. Ipak, Pro Recco već treću godinu u nizu nije uspio osvojiti naslov prvaka Europe, što je za klub takvog renomea podbačaj. Stoga se uprava kluba iz Genove odlučila na radikalne reforme i preslagivanja u klubu.

S mjesta trenera smijenjen je Vladimir Vujasinović, a na njegovo mjesto stigao je drugi najtrofejniji trener u povijesti sporta – Ratko Rudić. Novi vratar kluba postao je sad već bivši Jugaš Marko Bijač, a klub iz Genove dovodi još jednog hrvatskog reprezentativca. Riječ je u igraču Mladosti Luki Bukiću. Sin legendarnog Perice Bukića u prošloj je sezoni bio prvi strijelac Regionalne lige, a premda je Bukića mlađeg tražila i Brescia, poziv Ratka Rudića odbiti nije mogao.

Kako prenose SN, Bukić bi s trebao potpisati ugovor na jednu godinu, a i on i Bijač nalaze se u kvoti od dva netalijanska igrača unutar EU koja će igrati talijansku Serie A i kup. Naime, prema njihovim pravilima, samo četiri stranca su dopuštena, od čega dva mogu biti iz EU, a druga dva izvan.

Pročitajte više