Chelsea dovodi američkog Hrvata umjesto Hazarda i pušta Kovaču najvećeg talenta

Foto: Guliver Image/ Getty Images

CHELSEA je u problemima s Edenom Hazardom. Jedan od najboljih nogometaša svijeta ima ugovor do 2020. i nikako da se odluči hoće li prihvatiti novi ugovor ili otići u Real koji ga već neko vrijeme želi u svojim redovima. Na Stamford Bridgeu su dugo čekali, ali se čini da su izgubili strpljenje i pronašli njegovu zamjenu.

U pitanju je nesuđeni hrvatski reprezentativac Christian Pulišić, novi kapetan SAD-a i zvijezda Borussije Dortmund.

20-godišnji američki Hrvat, krsnog imena Mate, izrazio je želju za dolaskom u London, piše britanski Daily Mail, a sve će se odviti u transferu vrijednom oko 60 milijuna eura narednog ljeta, dok bi potvrda ove priče trebala doći najranije sljedećeg mjeseca.

"Engleska, Premier liga, to je liga o kojoj svi klinci sanjaju. Nema razloga da možda jednog dana ne zaigram tamo", rekao je nedavno Pulišić.

Iako je Pulišić zvijezda Borussije, ove sezone za vodeću Borussiju iz Dortmunda teže nego inače pronalazi mjesto u prvoj postavi. Novi trener Dortmunda Lucien Favre forsira najvećeg talenta Engleske Jadona Sancha, 18-godišnjaka koji je ove sezone 11 puta krenuo od prve minute u Bundesligi i Ligi prvaka, zabio je šest golova i ostvario debitantski nastup za seniorsku selekciju Engleske.

Trener Chelseaja najmlađeg kapetana SAD-a vidi kao savršenu zamjenu za Edena Hazarda, koji bi trebao otići u Real za 120 milijuna eura. Pulišić je ove sezone odigrao 17 utakmica i zabio tri gola, uz četiri asistencije.

U Pulišićevom dolasku na Stamford Bridge profitirat će i Niko Kovač

Priča o Pulišićevom dolasku u London ne bi bila toliko zanimljiva da ne uključuje Bayern München i Niku Kovača. Naime, hrvatski trener već neko vrijeme motri najvećeg talenta iz Chelseajeve akademije, Calluma Hudson-Odoija, koji bi u slučaju dolaska američkog prvaka na Stamford Bridge, mogao krenuti put Allianz Arene.

Mladom 18-godišnjaku Maurizio Sarri pružio je priliku ove sezone i promovirao ga u seniorsku momčad, čak koristio u pripremnim utakmicama uoči sezone, ali onda potpuno zanemario u nastavku. Ugovor mu ističe 2020. godine i Bayern će učiniti sve da ga dovede u svom velikom planu rekonstrukcije idućeg ljeta.

Hudson-Odoi na meti je još RB Leipziga i Monaca, ali teško ta dva kluba mogu parirati bavarskom divu kada su financije u pitanju. Za transfer mladog Engleza u Bayern postoje dvije opcije: može se sačekati kraj njegovog ugovora, pa ga otkupiti za simboličnih 2 milijuna eura ili ga Chelsea može prodati već u siječnju i zaraditi do 25 milijuna eura.
 

Pročitajte više