fa kup

Chelsea dvaput gubio od drugoligaša pa ipak prošao u četvrtfinale FA kupa

Foto: Profimedia

CHELSEA je u dramatičnoj utakmici pobijedio Luton u gostima 3:2 i plasirao se u četvrtfinale FA kupa. Momčad Thomasa Tuchela dvaput je gubila protiv žilavog drugoligaša, ali je presudila bolja fizička priprema te je s dva gola u završnici susreta uspjela slomiti domaćine.

Luton je poveo već u 2. minuti golom Burkea nakon loše reakcije gostujuće obrane. Saul Niguez je izjednačio u 27. minuti, ali su domaćini na odmor otišli s 2:1 golom Cornicka u 40. minuti. Ipak, Chelsea je uspio doći do pobjede. Za 2:2 zabio je Timo Werner u 68. minuti, a deset minuta kasnije za prolazak gostiju iz Londona zabio je Romelu Lukaku.

Chelsea je tako došao do pobjede na dan kad je i službeno objavljeno da Roman Abramovič odlazi iz kluba. Ruski oligarh je nakon pritisaka zbog agresije Rusije na Ukrajinu odlučio prodati klub, a sav novac donirat će žrtvama rata.

U dvoboju prvoligaša u četvrtfinale je prošao i Southampton koji je s 3:1 bio bolji od West Hama. Domaćini su poveli u 31. minuti preko Perrauda, a West Ham se vratio golom Antonija u 60. minuti. Ipak, devet minuta kasnije Ward-Prowse je iz penala zabio za 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Broja duboko u sudačkoj nadoknadi.

Pročitajte više