Hrvatski nogometaši

Chelsea ga je kao dijete kupio u Zaprešiću za 3 milijuna eura. Sad je junak hit kluba

MATEJ DELAČ, golman kojeg je Chelsea kao 17-godišnjaka 2010. godine doveo iz zaprešićkog Intera za tri milijuna eura i za kojeg se vjerovalo da će naslijediti Stipu Pletikosu u hrvatskoj reprezentaciji, blista u danskoj ligi. Delač je u prošlom kolu bio najbolji igrač svog AC Horsensa i najbolje ocijenjeni Hrvat proteklog vikenda u svim ligama. 

SofaScore je Delača za njegov nastup protiv Nordsjællanda nagradila ocjenom 9.0. Hrvatski golman skupio je sedam obrana, od čega čak pet iz kaznenog prostora. To mu je najbolja partija u dresu kluba u kojem je od 2018. godine i s kojim je nedavno produljio ugovor na još tri godine.

Promijenio niz klubova, za Chelsea nikad nije zaigrao u službenoj utakmici

Po prelasku u Chelsea 2010. godine nije zaigrao s Drogbom i pod Ancelottijevom komandom, nego se otisnuo na nevjerojatan niz posudbi: Vitesse, Češke Budejovice, Vitoria Guimaraes, Zaprešić, Vojvodina, Sarajevo, Arles, opet Sarajevo, Mouscron, a u ljeto 2017. konačno se vratio u Chelsea. Ipak, nikada nije zaigrao u službenoj utakmici za klub koji je za njega dao tri milijuna eura. Sljedećeg je ljeta prešao bez odštete u danski Horsens. 

"Chelsea je imao plan za mene i moju karijeru, ali neke stvari ne možete planirati. Kad sam stigao s 18 godina, sve se činilo kao film. Ne mogu opisati osjećaj. Pamtit ću veličinu Chelseaja koji me odgojio i naučio nogometnim i drugim manirima. Neću zaboraviti ni prvu utakmicu, u Ljubljani protiv Olimpije, kada sam igrao uz Fabregasa i Costu", rekao je Delač prilikom potpisa za Horsens.

Delač i Horsens su hit lige

Prošle godine je s Horsensom izborio plasman u najjaču dansku ligu i ove sezone su hit. Delač i društvo nalaze se na šestom mjestu, a za to je jedan od najzaslužnijih hrvatski golman koji je u 10 utakmica primio samo 10 golova. 

Pročitajte više