Chelsea ih je doveo za 300 mil. eura, a sad ih se rješava. Među njima je i Kovačić

Foto: Profimedia

OTKAKO je britanska vlada natjerala ruskog mogula Romana Abramoviča da proda Chelsea, londonski klub i prvaka Europe iz 2021. preuzeo je američki mogul Todd Boehly. Jedan od prvih poteza bio mu je otkaz treneru Thomasu Tuchelu, kojeg nije spasilo ni to što je u svojoj prvoj nepotpunoj sezoni osvojio Ligu prvaka.

Umjesto Nijemca na klupu je sjeo engleski hit-trener Graham Potter, a klub je u ljetnom i netom završenom zimskom prijelaznom roku dobrano odriješio kesu. Potrošeno je više od 600 milijuna eura na 18 igrača. Samo u siječnju stigla je osmorica novih za oko 350 milijuna eura, a na ljeto će stići i Christopher Nkunku iz RB Leipziga, za kojeg će Chelsea dati 60 milijuna.

Enzo Fernandez, Mihajlo Mudrik, Benoit Badiashile, Malo Gusto, Andrey Santos, David Datro Fofana, Joao Felix i Noni Madueke su igrači koje je Chelsea doveo prošlog mjeseca, a zbog UEFA-inih pravila o registraciji nokaut-fazu Lige prvaka mogu igrati samo trojica.

Ligu prvaka mogu igrati samo trojica novih igrača

Potter se za nastavak natjecanja u kojem je Chelseaju prva prepreka Borussia Dortmund odlučio za Fernandeza, Mudrika i Felixa, dok će u Premier ligi, u kojoj trenutno zauzimaju tek deveto mjesto, moći računati na sve pridošlice.

Uz toliku tržišnu aktivnost Chelseaju se stvorio velik višak igrača, kojih sada ima preko 30, što znači da će na ljeto mnogi morati biti prodani. Britanski Daily Mail piše kako se radi o Hakimu Ziyechu, Mateu Kovačiću, Christianu Pulisicu, Kalidouu Koulibalyju, Callumu Hudson-Odoiju, Romeluu Lukakuu koji je na posudbi u Interu i Pierre-Emericku Aubameyangu.

Izuzev Hudson-Odoija, koji je produkt klupske omladinske škole, radi se o igračima koje je klub platio oko 300 milijuna. Daily Mail naglašava i kako je Kovačić često bio ključni igrač, ali u klubu više ne vide mjesta za njega pored mlađih opcija poput Fernandeza i Santosa. Također, neizvjesna je i budućnost N'Gola Kantea i Masona Mounta kojima ugovori istječu ovog, odnosno ljeta 2024. godine.

 

Pročitajte više