Redknappove muke bliže se kraju: Tottenham dovodi Scotta Parkera, ali Modrića ne misle pustiti



SAGA oko transfera Luke Modrića ušla je u posljednjih 24 sata, ali značajnijih pomaka nema. Engleski mediji i dalje nagađaju o mogućim kombinacijama koje bi zadovoljile čelnike Tottenhama kako bi hrvatskog reprezentativca pustili u Chelsea.

Harry Redknapp strijepit će još nekoliko sati prije nego se na tri mjeseca Modriću zatvore izlazna vrata, a onda, nada se trener, Luka više neće imati razloga za "bojkot" kojim je želio iznuditi željeni transfer.

Kada je Chelsea doveo Juana Matu iz Valencije za 30 milijuna eura, činilo se kako je čvrsti stav Daniela Levyja odbio uporne kupce od Modrića, no posljednjih dana prijelaznog roka Abramović je navodno poslao novu posljednju ponudu - 45 milijuna eura. Engleski portali pozivaju se na izjavu novinara BBC-a koji je na svom Twitter profilu objavio kako od Lukinog prelaska u redove gradskog rivala ipak neće biti ništa već kako će Spursi svoj vezni red u posljednji trenutak pojačati Scottom Parkerom koji je već i službeno zatražio raskid ugovora s West Hamom.

Modrić, koji se s reprezentacijom priprema za kvalfikacijske utakmice protiv Malte i Izraela, nikako neće biti zadovoljan ukoliko ostane na White Hart Laneu, ali nastavi li odbijati nastupe za klub najviše će štetiti samome sebi.

S druge strane, Chelsea se okrenuo alternativnoj meti. Iz Liverpoola je Andre Villas-Boas na Stamford Bridge želio dovesti Raula Meirelesa s kojime je surađivao u Portu, ali Redsi su glatko odbili 7 milijuna funti i Yossija Benayouna.

Mladi Meksikanac Davila iz Chelsea na posudbu u Vitesse

Vezni nogometaš Chelseaja i meksičke U20 reprezentacije David Davila sljedeće će sezone igrati na posudbi u nizozemskom prvoligašu Vitesseu, potvrdio je klub sa Stamford Bridgea. Chelsea se odlučio na takav potez samo nekoliko dana nakon što je s Davilom potpisao petogodišnju suradnju dovevši ga iz Guadalajare.

Chelseajeve je skaute 20-godišnji mladić posljednji put impresionirao na Svjetskom U20-prvenstvu u Kolumbiji, gdje je svoju reprezentaciju doveo do trećeg mjesta. Ipak dolaskom Juana Mate i potencijalnim dolaskom Luke Modrića, ovaj talentirani igrač teško bi izborio mjesto unutar momčadi, pa je poslan na kaljenje u manji klub.

Mouhamadou Dabo novo pojačanje Lyona


24-godišnji francuski branič senegalskog porijekla Mouhamadou Dabo (24) novo je pojačanje Lyona, protivnika zagrebačkog Dinama u skupini D nogometne Lige prvaka. Dabo dolazi u Lyon iz Seville nakon samo jedne sezone provedene u andaluzijskom klubu, a potpisao je četverogodišnji ugovor uz nešto manje od dva milijuna eura odštete.


Dabov dolazak u klub s Gerlanda vrlo vjerojatno znači i odlazak Laminea Gassame (21), navode francuski mediji. Lyon će ugostiti Dinamo na Gerlandu u sklopu 2. kola skupine D 27. rujna, dok će se međusobna utakmica na Maksimiru odigrati 7. prosinca u sklopu 6. kola.

Crusat iz Almerije u Wigan


Španjolski krilni nogometaš Albert Crusat (29) novi je igrač engleskog prvoligaša Wigana u čije redove dolazi iz Almerije. Crusat je potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju produljenja na dodatnu godinu, a financijska pozadina transfera zasad nije poznata.

"Albert je igrač kojeg smo već dugo pratili i fantastično je da smo ga uspjeli dovesti. Dodat će nešto novo našoj momčadi. Vrlo je eksplozivan i brz, a iza sebe ima više od 150 utakmica u Primeri", komentirao je menadžer Wigana Roberto Martinez. Crusatu će Wigan biti prvi klub izvan Španjolske budući je prethodno igrao za Espanyol, Rayo Vallecano, Lleidu i već spomenutu Almeriju.

Elias iz Atletica u Sporting

Lisabonski Sporting kompletirao je transfer 26-godišnjeg veznjaka Eliasa iz Atletico Madrida za rekordnu visinu odštete u povijesti kluba od 8.8 milijuna eura. Brazilac je potpisao petogodišnji ugovor do 2016. godine uz odštetnu klauzulu od 40 milijuna eura.


Elias u Atletico stigao u prosincu prošle godine iz Corinthiansa, ali mu je novi trener Gregorio Manzano poručio da na njega u nadolazećoj sezoni ne računa. Tako ga je uprava Atletica odlučila prodati Sportingu, te je postao 16. ovoljetno pojačanje lisabonskog kluba, tek 11-plasiranog u portugalskom prvenstvu nakon tri odigrana kola s dva boda na kontu.

Jelen novo pojačanje francuskog prvaka Lillea


Poljski napadač Ireneusz Jelen potpisao je jednogodišnji ugovor s aktualnim francuskim nogometnim prvakom Lilleom. Vijest je Lille potvrdio putem vlastite web-stranice, a financijski detalji suradnje nisu objavljeni. Jelen u Lille dolazi kao slobodan igrač nakon što je posljednjih pet sezona proveo u Auxerreu za koji je zabio 59 golova u 164 utakmice u svim natjecanjima.

Dolaskom Jelena u Lilleu su popunili rupu nastalu odlaskom bjelokošćanskog napadača Gervinha u Arsenal. "Lille je dobar klub koji je prošle sezone osvojio dvostruku krunu i veselim se novom izazovu", komentirao je Jelen koji je za poljsku reprezentaciju nastupio 28 puta i pritom postigao pet golova.

Santon iz Intera u Newcastle

Davide Santon potpisao je petogodišnji ugovor s Newcastleom u čije redove prelazi iz milanskog Intera. Među "svrake" talijanski reprezentativac dolazi kao zamjena za Josea Enriquea koji je ljetos prešao u Liverpool.


Santon je u posljednje dvije godine skupio 40 nastupa za "Nerazzurre" i sudjelovao je između ostalog u osvajanju dvaju naslova talijanskog prvaka (2009. i 2010.), kao i Lige prvaka 2010. godine. Financijska pozadina transfera nije objelodanjena.

Grygera prelazi u Fulham

U smiraj ljetnog prijelaznog roka bivši češki nogometni reprezentativac Zdenek Grygera (31) raskinuo je ugovor s Juventusom, te će vrlo vjerojatno karijeru nastaviti u Fulhamu. "Nakon četiri godine Zdenek Grygera i Juventus prekidaju suradnju. Češki igrač i klub raskinuli su suradnju sporazumno", stoji u priopćenju "Stare dame".

Talijanski i engleski mediji navode kako će pouzdani branič do zatvaranja prijelaznog roka 31. kolovoza i službeno potpisati ugovor s Fulhamom s kojim je već dogovorio uvjete suradnje. Bit će mu to šesti različiti klub u karijeri u kojoj je između ostalih branio boje praške Sparte i Ajaxa. Za češku reprezentaciju Grygera je skupio 53 nastupa i zabio pritom dva gola.

Pročitajte više