Chelsea u Crvenoj Zvezdi pronašao spektakularnog napadača i zamjenu za Diega Costu

Foto: Guliver Image/Getty Images

RICHMOND BOAKYE ove godine stigao je u Crvenu Zvezdu i procvjetao. Napadač iz Gane postao je junak navijača beogradskog kluba, ali i nogometaš koji je na radaru najvećih europskih klubova.
 
Jedan od klubova koji ga prate je i londonski Chelsea. Engleski prvak šalje skaute na sljedeću utakmicu Zvezde protiv Arsenala u Europskoj ligi. U prošlom susretu u tom natjecanju 24-godišnji Boakye zabio je golčinu kojom je srušio Koln.
 

 
Antonio Conte, menadžer Chelseaja, odlično poznaje Boakyea jer ga je još kao 19-godišnjaka doveo u Juventus. Ipak, za torinski klub nikad nije zaigrao - bio je na posudbama u Sassuolu, Elcheu, Rodi, Latini i iz koje je na kraju kao slobodan igrač stigao u Beograd, u kojem oduševljava.
 
Prije Zvezde najviše je pokazao u Sassuolu za kojeg je zabio 23 gola uz osam asistencija u 68 nastupa. Latina ga je pustila nakon što je upao u veliku golgetersku krizu i postigao samo četiri gola u 33 odigrane utakmice.
 
Ove sezone zabio je čak osam golova u Europskoj ligi, dva je postigao u srpskoj Superligi, a prošle sezone je u drugoj polusezoni bio najbolji strijelac Crvene Zvezde s 15 golova. 
 
Chelsea je navodno za napadača u kojem vidi nasljednika Diega Coste spreman platiti čak 10 milijuna funti.
 

Pročitajte više