Chelsea umjesto Modrića kupio Meirelesa, Arsenal doveo Artetu i Benayouna

RAUL MEIRELES novi je igrač Chelsea. 29-godišnji veznjak s klubom sa Stanford Bridgea potpisao je četverogodišnji ugovor za 13.5 milijuna eura.

Zanimljivo je da je Liverpool prije godinu dana stigao za 12 milijuna eura i proteklu sezonu igrao vrlo dobro. Očito ga je privukao sunarodnjak na klupi Chelsea Andre Villas-Boas pa je Portugalac zatražio transfer od kluba. Prije nekoliko dana Liverpool je odbio devet milijuna eura i Yossija Benayouna koje je nudio Chelsea.

Chelsea se okrenuo Meirelesu nakon što cijelo ljeto neuspješno love Luku Modrića. Na Anfield se vratio Craig Bellamy koji je došao iz Manchester Cityja.

Arsenal doveo Mikela Artetu i Yossija Benayouna

Arsenal je proteklih dana očajnički tražio zamjenu za Cesca Fabregasa i Samira Nasrija i na kraju doveo dva iskusna igrača - Artetu i Benayouna.

Arteta je plaćen Evertonu 11,2 milijuna eura, a potpisao je četverogodišnji ugovor. Everton ga nije htio pustiti, ali je Arteta podnio zahtjev za transfer. 29-godišnji veznjak je igrao za Everton od 2005. odakle je došao iz Real Sociedada.

Benayoun je u Arsenal stigao na jednogodišnju posudbu. 31-godišnji veznjak je proteklu sezonu iz Liverpoola stigao u Chelsea, ali se nije naigrao zbog ozljede. Spominjalo se da će Chelsea u ponudi za Modrića uključiti i Izraelca, ali do toga nije došlo.

"Potpisao sam za Arsenal i vrlo sam uzbuđen zbog toga. No, trenutno sam koncentriran na utakmicu s Grčkom u petak", napisao je Benayoun na Twitteru.

Arsenal je napustio Nicklas Bendtner koji je otišao na jednogodišnju posudbu u Sunderland. Danac je tako dobio priliku raditi sa sebi dobro poznatim trenerom Steveom Brucom s kojim je već bio surađivao u Birminghamu.

"Imao sam tu čast raditi s Nicklasom. Tada je imao 18 godina i pomogao nam je da se kvalificiramo za viši rang natjecanja. On je veliki talent i bit će uistinu veliko pojačanje za nas",  rekao je menadžer Sunderlanda Bruce.

Crouch prešao u Stoke

Očekivalo se da će glavna vijest posljednjeg dana prijaznog roka biti, barem što se  Tottenhama tiče, Luka Modrić. Međutim, s njim se ništa nije događalo, ali s druga četiri igrača jest.

Reprezentativac Hondurasa Wilson Placios, Škot Alan Hutton i Englezi Jermaine Jenas i Peter Crouch više nisu stanovnici White Hart Lanea. Palacios i Crouch novi su igrači Stoke Cityja. Reprezentativac Hondurasa prešao je u momčad s Britannije za navodno osam milijuna funti, dok je Crouch to učinio za 10. Obojica nogometaša potpisala su četverogodišnji ugovor, te su se tako pridružili svom donedavnom suigraču iz Tottenhama, Jonathanu Woodgateu. Menadžer Stokea Tony Pulis bio je vrlo zadovoljan obavljenim poslom posljednjeg dana prijaznog roka.


"Ovo je velika stvar za naš klub. Wilson je fantastičan igrač koji se pokazao na najvišoj razini nogometne igre. Peter ima nevjerojatan dobar osjećaj za postizanje golova što pokazuje podatak iz prošle sezone kada je za Tottenham u 10 utakmica postigao sedam pogodaka u Ligi prvaka. Uz to je za reprezentaciju u 31 nastupu postigao čak 17 zgoditaka što dovoljno govori o njegovom "pedigreu"",  rekao je menadžer Stokea Pulis.

Alan Hutton i Jermaine Jenas odlučili su svoju karijeru nastaviti na Villa Parku kod menadžera Aston Ville Alexa McLeisha. Huttonu je rad McLeisha vrlo dobro znan s obzirom da su već bili surađivali u Glasgow Rangersima. Škot je potpisao četverogodišnji ugovor s Aston Villom dok je Jenas stigao kao jednogodišnja posudba.

"Alan je igrač kojeg odlično poznajem. On je sada u najboljim igračkim godinama i donosi nam puno međunarodnog iskustva što iz škotske reprezentacije, što iz Tottenhama ili Rangersa s kojima je igrao europska natjecanja. Jermaine je dinamičan centralni vezni za kojeg vjerujem da će biti dobro pojačanje. Siguran sam da će se htjeti dokazati kod nas s obzirom da u "spursima" nije dobivao previše prilika za to, što znači da smo dobili još jednog velikog igrača",  zaključio je McLeish.

Pročitajte više