FA Kup

CHELSEA - UNITED 0:2 Solskjaerov United protutnjao Londonom u FA Kupu

MANCHESTER UNITED je posljednji klub koji je izborio plasman u četvrtfinale FA Kupa. U gostima je s 2:0 slavio protiv Chelseaja.

Branitelj naslova pao je golovima Andera Herrere i Paula Pogbe. United je poveo u 31. minuti kada je Juan Mata proigrao Pogbu, Francuz ubacio, a Herrera natrčao i matirao domaćeg vratara. 

U posljednjim trenucima prvog dijela bilo je sve odlučeno. Marcus Rashford je ubacio s lijevog boka, a Pogba povećao vodstvo. Do kraja susreta Chelsea nije uspio zaprijetiti, a jedina dva udarca u okvir gostujućeg gola imao je u 11. minuti utakmice.

Embed from Getty Images

United se tako pridružio gradskom suparniku Manchester Cityju, Wolverhampton Wanderersima, Crystal Palaceu, Swansea Cityju, Watfordu, Brighton and Hove Albionu i Millwallu među posljednjih osam klubova preostalih u natjecanju.

Ole Gunnar Solskjaer upisao je tako 11. pobjedu u 13 utakmica na klupi Manchester Uniteda, jednu više nego Jose Mourinho u ovoj sezoni u 24 susreta. Ujedno je Norvežanin postao prvi u post-Fergusonovoj eri koji je slavio na Stamford Bridgeu.

Mateo Kovačić odigrao je 71 minutu za poraženu momčad.

Pročitajte više