NBA

Chicago Bullsi nisu ovako dobro otvorili sezonu još od ere Michaela Jordana

Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports/Guliver

CHICAGO BULLSI sinoć su u Torontu tijesno svladali domaće Raptorse 111:108, ostali jedina neporažena momčad u Istočnoj konferenciji NBA lige te ostvarili svoj najbolji start sezone u posljednjih 25 godina.

Deset sekundi prije kraja Nikola Vučević pogodio je samo jedno slobodno bacanje i ostavio nadu Raptorsima, a tek nakon što se pokušaj trice Freda VanVleeta uz zvuk sirene odbio od obruča, Bullsi su mogli odahnuti.

VIDEO: Arena Sport

S omjerom 4-0 franšiza iz Chicaga nije sezonu započela još od 1996., dok je na pogon Michaela Jordana dominirala NBA ligom. Tada su Bullsi dobili prvih 12 utakmica i završili na fantastičnih 69-13.

Od ovih Bullsa ipak ne treba očekivati ni približno takvu sezonu. Oni su ovog ljeta znatno promijenili momčad, doveli bivšeg All Stara DeMara DeRozana iz San Antonija, Lonza Balla iz New Orleansa i Alexa Carusa iz Lakersa, koji su uz lani pristiglog Vučevića i All Star starosjedioca Zacha LaVinea oformili visokopotentnu napadačku momčad s velikim defenzivnim upitnicima.

Zasad su iskoristili lagan raspored na otvaranju sezone (dvije pobjede protiv Detroita, jedna nad New Orleansom) i zapravo imaju četvrtu najbolju obranu lige koja u prosjeku prima samo 97.5 koševa.

Protiv Toronta ih je predvodila upravo bivša zvijezda Raptorsa DeRozan s 26 koševa, a LaVine je zabio 22.

Pročitajte više