Chris Paul za povijest, Zubac za zaborav, Šarić u zaboravu

Foto: Profimedia

U TREĆOJ utakmici nove NBA sezone 37-godišnji Chris Paul probio je jubilej koji su prije njega u povijesti proslavila samo dva košarkaša. U pobjedi Phoenixa na gostovanju kod LA Clippersa 112:95 postao je treći igrač s 11.000 asistencija, a prvi ikad koji je uz to postigao i više od 20.000 poena.

Legendarni razigravač nije imao dobru napadačku večer, postigao je samo sedam poena uz šut 3/11, ali je uhvatio osam skokova i podijelio 11 asistencija te konto podigao na 11.009 u karijeri. Da bi prestigao i Kidda (12.091) treba mu još više od tisuću uspješnih dodavanja za koš, ali Johna Stocktona (15.806) vjerojatno nitko nikada neće uloviti.

Sunsi su Clippersima nanijeli prvi poraz sezone u njihovoj prvoj utakmici u Los Angelesu, i to iznenađujuće lagano. Već u prvoj četvrtini Devin Booker je zabio 14 od svojih 35 poena, a Sunsi su nakon 12 minuta već imali +15 i do kraja održavali prednost između 10 i 20 razlike.

Kawhi Leonard i dalje nije spreman za maksimalne napore nakon cijele propuštene sezone te je drugi put ušao s klupe, a ovaj put završio je s 11 poena. Ali i Paul George je imao tihu večer sa 16 poena, a prvi strijelac Clippersa bio je Marcos Morris (22).

Zubac igrao malo i slabo, Šarić nije dobio ni "garbage time"

Utakmica u Crypto.com Areni trebala je biti prvi ovosezonski okršaj dvojice hrvatskih košarkaša, ali Dario Šarić i drugi put u tri utakmice nije ulazio u igru, ovaj put čak ni u zadnjoj minuti kada je trener Williams na parket poslao rezerve. Dosad je odigrao nepune dvije minute uz sezone, bez učinka, a u tom su kratkom razdoblju Sunsa protiv Dallasa pali čak osam poena u minus.

Ivica Zubac se nakon odlične prve utakmice sezone vratio u prošlosezonsku ulogu u kojoj se u posljednjoj četvrtini na parketu nalazi samo u izvanrednim situacijama. I dok se očekivalo da će protiv Sunsa dobiti veću minutažu kako bi ukrotio Deandrea Aytona, trener Clippersa Ty Lue forsirao je nisku petorku i hrvatskom centru dao samo 21 minutu.

U tom je periodu Zubac postigao samo dva poena (šut 1/4) uz osam skokova, dvije asistencije i tri izgubljene lopte.

Pročitajte više