CIBALIA IZBAČENA U TREĆU LIGU Druga HNL srezana na 14 klubova, premalo ih je dobilo licence

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

HRVATSKI nogometni savez prošlog je ljeta odredio da će u sezoni 2018./2019. Druga HNL biti proširena s dvanaest na šesnaest klubova, no na današnjoj sjednici Izvršnog odbora zbog katastrofalnog je stanja u domaćem nogometu 2. liga proširena na samo 14 klubova, onoliko koliko ih je uspjelo dobiti licencu.

Najveća vijest je izbacivanje donedavnog prvoligaša Cibalije u treću ligu jer se za drugoligašku licencu nije mogla izboriti. Vinkovački klub bio je u velikim financijskim problemima tijekom cijele sezone, a nije mu pomogla ni smjena vodstva, a ni domaćinstvo finala Hrvatskog kupa.  

Iz Druge HNL među prvoligaše se izravno plasirala Gorica, a ispao je samo posljednjeplasirani Novigrad, dok su Lučko i Solin ostali u ligi zbog njenog proširenja i nemogućnosti konkurencije da dobije licencu. U 2. HNL ušla su tako četiri nova kluba.

Čak tri kluba promovirana su iz 3. HNL Istok, a to su Osijek II, druga momčad prvoligaša s Drave, nekadašnji prvoligaš Međimurje te debitant BSK Bijelo Brdo.

Iz 3. HNL Jug ušao je tek trećeplasirani Zadar, dok prvak Croatia Zmijavci i Primorac nisu dobili licence.

U 3. HNL Zapad situacija je poražavajuća, nijedan se klub iz te lige nije izborio za promociju iako su u tom društvu poznata imena poput NK Zagreb, HAŠK-a, Segeste, Opatije...

U Drugoj HNL tako će u novoj sezoni nastupati: NK Varaždin, NK Hrvatski dragovoljac, NK Lučko, NK Solin, HNK Šibenik, GNK Dinamo II, HNK Hajduk II, NK Osijek II, NK Sesvete, NK Kustošija, NK Dugopolje, BSK Bijelo Brdo, NK Međimurje i NK Zadar.

Pročitajte više