HT Premijer liga

Cibona jača za Markotu, Planinića i Reynoldsa dočekuje Zadar

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U 13. kolu HT Premijer lige Draženov dom bit će domaćin najvećeg hrvatskog derbija između Cibone i Zadra.

Cibona i Zadar s jednakim omjerom pobjeda i poraza (9-2) drže vrh tablice, dok je na trećem mjestu Sonik Puntamika s pobjedom manje.

Cibona u četiri dana igra tri utakmice

Zadrani su bili primorani odgoditi tri utakmice zbog samoizolacije te će im derbi biti prva utakmica nakon 21. studenog.

Zgusnut raspored je pred Cibonom koja će u sljedeća četiri dana odigrati tri utakmice - derbi sa Zadrom, Cedeviti Olimpiji idu u goste u nedjelju, a domaćin je Alkaru koji stiže u ponedjeljak odigrati osminu finala Kupa.

Cibona je jača za Markotu, Reynoldsa i Planinića

Trener Velić neće moći računati na mladog razigravača Lovru Gnjidića koji je ozlijedio preponu.

"U dobrom ritmu i pozitivnom ozračju očekujemo derbi. Dosta je promjena u odnosu na ono prvo kolo koje se igralo u Zadru i s naše i s njihove strane. Mi smo dobili Markotu, Reynoldsa i Planinića koji još nisu u nekoj optimalnoj formi, ali će kroz mjesec dana biti u top stanju. Njihov maksimalan angažman očekujem iza nove godine. Konkretno što se utakmice tiče, Zadar je jači za Justicea i Cartera. Sigurno će biti neizvjesno jer to je ipak derbi", kazao je trener Velić, dok je razigravač Scott Michael Reynolds dodao:

Prijenos utakmice na Areni Sport 1

"Sjećam se da su utakmice sa Zadrom uvijek izazivale nekakav poseban naboj u ekipi. To je derbi gdje svatko nastoji dati 200%. I Darko (Planinić) i ja smo igrali u utakmici sa Zabokom, ušli smo u ritam treninga i sutra moramo biti ta prevaga do pobjede. Svi dišemo kao jedno i nadam se da će se to sutra pokazati na terenu", zaključio je Reynolds.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati. Prijenos utakmice je na Areni Sport 1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više