kk cibona

Cibona je lagala o Čavloviću, Index ima dokumente koji to potvrđuju

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

PRIJE nešto manje od mjesec dana, sad već bivši direktor Cibone Domagoj Čavlović podnio je ostavku na funkciju glavnog operativca u kultnom zagrebačkom košarkaškom klubu. Čavlović je odluku obrazložio osobnim razlozima, ali ostavka je podnijeta tek nakon pisanja Indexa koji je objavio razloge zbog kojih je morao odstupiti. 

Da nisu u pitanju nikakvi osobni razlozi govori rješenje Sportske inspekcije od 14. listopada ove godine, u kojem stoji ‘’da s obzirom na to da je tijekom inspekcijskog nadzora Domagoj Čavlović podnio ostavku na sve funkcije u KK Cibona, a koja je usvojena na sjednici Skupštine 11. listopada 2021., ne postoje zakonske osnove za izdavanje upravne mjere zabrane obavljanja poslova direktora Kluba i osobe ovlaštene za zastupanje Kluba Domagoju Čavloviću.

U rješenju koje posjedujemo viši sportski inspektor Dubravčić odmah potom je naveo da će prema Zakonu o sportu protiv Cibone kao pravne osobe i protiv Čavlovića kao odgovorne osobe u vrijeme počinjenja prekršaja biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Podsjetimo, Index je 

Danas je Index došao u posjed o rješenju koje je donijela Sportska inspekcija tijekom nadzora u Košarkaškom savezu Zagreb prethodnog tjedna, a gdje je funkciju predsjednika obnašao upravo Domagoj Čavlović: 

‘’U postupku inspekcijskog nadzora utvrđeno je kako za predsjednika Saveza koji je ujedno i član Upravnog odbora i osoba ovlaštena za zastupanje Saveza te za stručnu tajnicu Saveza, koja u skladu s odredbama članka Statuta Saveza obavlja poslove koji podrazumijevaju i zastupanje Saveza, postoje zapreke za obavljanje navedenih poslova, odnosno dužnosti, koje zapreke su propisane odredbama članka 13. i članka 46. stavka 5. podstavka 5. Zakona o sportu. Isto tako je utvrđeno i kako Statut Saveza nije usklađen s odredbama članka 13. i članka 46. stavka 5. Zakona o sportu“ , stoji u rješenju.

S obzirom na navedeno, jasno je kako Domagoj Čavlović u posljednje tri godine nije smio obavljati dužnost predsjednika Košarkaškog saveza Zagreb zbog pravomoćne presude o počinjenom prekršaju iz 2018. godine. Nadalje, sve ovo potvrđuje ono što smo pisali u listopadu, odnosno nepobitno pokazuju da Domagoj Čavlović nije smio biti ni direktor KK Cibone u posljednje tri godine, kao što nije smio obavljati niti bilo koju drugu funkciju u sportu. No, Čavlović je sve do 26. listopada ove godine, kad ga je suspendirao Košarkaški savez grada Zagreba, uredno obavljao funkciju predsjednika istoga, prisustvovao sjednicama i glasao na njima iako to nije smio.

Postavlja se pitanje kako nitko u Ciboni, čak ni predsjednik kluba Bušić, nije reagirao na činjenicu da je direktor kluba sve ovo vrijeme bio netko tko tu funkciju prema važećim zakonima Hrvatske nije smio obavljati. Štoviše, čitavo vrijeme su tvrdili da je sve po pravilima i da Čavlović smije obavljati funkciju direktora.

Pročitajte više