Cibona opljačkana u Beogradu, a Srbi se žale na suđenje u ABA ligi

Foto: Hina

NA SASTANKU sva četiri srpska kluba koji se natječu u ABA ligi i Košarkaškog saveza Srbije izraženo je nezadovoljstvo regularnošću suđenja u natjecanju.

Naime, četiri srpska kluba (Metalac, Crvena Zvezda, Partizan i Mega Leks) izrazili su nezadovoljstvo i načinom delegiranja utakmica, a ne samo kvalitetom suđenja.

Posebno su istakli nezadovoljstvo radom predsjednika sudačke komisije Branka Jovanovića i sudačkog povjerenika Aleša Kamnikara.

Ovo priopćenje posebno je zanimljivo jer je Cibona nakon utakmice protiv Partizana, koja se igrala protekli vikend (Partizan je slavio 85:82 u dramatičnoj i kontroverznoj završnici), tražila ekspertizu suđenja tog dvoboja.

Također, u Tornju tvrde da su na skoro svakom gostovanju pokradeni, a da s tim nisu izlazili u javnost jer je vodstvo ABA lige posebno osjetljivo po pitanju kritike suđenja i nisu željeli riskirati još jedan financijski udarac na ionako bijednu klupsku blagajnu.

U Ciboni tvrde da je suđenje cijelu utakmicu bilo tendenciozno, no posebno su apostrofirali čisti, ali nesuđeni prekršaj na Anti Žižiću 30 sekundi prije kraja, nakon kojeg je mladi Cibonin centar trebao gađati dva bacanja za vodstvo pri rezultatu 82:81.

Regija bruji: "Sramota, susret su odlučili suci"

Da pritužbe Vukova nisu bez temelja dokazuje i pisanje medija u regiji. Posebno oštar u opisu utakmice bio je košarkaški portal bhbasket.ba:

"Na koncu, uprkos svemu, imala je Cibona dva šuta za eventualni produžetak, ali Zagrepčani nisu pogodili ni jedan. Nakon ovakve utakmice zasigurno ostaje gorak okus, a na potezu je rukovodstvo ABA lige, koje mora osigurati regularnost najecanja i zaustaviti protežitanje klubova bez obzira što su oni nekoć bili osvajači Aba lige ili europski prvaci."

 

 

Pročitajte više