KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Cibona sekundu prije kraja propustila napraviti veliki preokret, Zadar u finalu Kupa

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

NAKON Splita finale Kupa Krešimira Ćosića osigurali su i košarkaši Zadra svladavši kod kuće u tijesnoj završnici Cibonu 84:82 (19:19, 25:15, 19:15, 21:32).

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je Zadar u prepunom Višnjiku osvojio svoj prvi trofej nakon 12 godina. Zadrani su do pobjede stigli stvorivši prednost tijekom druge i treće četvrtine, a u zadnji dio utakmice domaćini su ušli s vodstvom 63:50. Zagrebački sastav je minutu i pol prije kraja tricom Reynoldsa uspio doći na zaostatak od samo tri poena (79:76), no Onuako i Mavra opet su ga podigli sedam poena. 

Cibona je ipak kreirala neizvjesnu završnicu nakon što je Mavra osam sekundi prije kraja, kod 84:80, promašio oba bacanja, a Markota je fauliran na trici. Markota je zabio dva slobodna bacanja, a treće je namjerno promašio. Cibonin centar Planinić uhvatio je napadački skok i iznudio prekršaj te je s linije imao priliku donijeti Zagrepčanima produžetak, ali promašio je oba bacanja.

Kod Zadrana su najbolji bili Anthony Carter i Aleksandar Bursać s po 16 poena, dok je Damir Markota sa 16 koševa predvodio Cibonu. 

U prvoj utakmici polufinala Split je na Gripama svladao Furnir, bivšu Dubravu, 95:83. Splićanima će to biti prvo finale Kupa Krešimira Ćosića nakon 2004., kad su u finalu pobijedili baš Zadar.

Finale se igra u subotu u Omišu, u Gradskoj sportskoj dvorani Ribnjak.

Pročitajte više