Tinejdžeri nosili Cibonu do pobjede u Litvi: "Slavica i Žižić su veliki potencijal"

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Cibone došli su do važne pobjede u Litvi protiv Pieno Zvaigzdesa u 2. kolu druge faze FIBA Europe Cupa. "Vukovi" su slavili sa 95:90 (28-29, 20-16, 19-27, 28-18) boljom igrom u posljednjoj četvrtini koju su dobili sa 10 koševa razlike. 


U rezultatski vrlo izjednačenom dvoboju, u kojem su se momčadi po 17 puta izmjenjivale u vodstvu, Cibona je unatoč skraćenom igračkom kadru uspjela ostvariti važnu gostujuću pobjedu. Naime, momčad pod vodstvom Damira Mulaomerovića u Litvu je stigla sa samo devetoricom igrača, a teret utakmice iznijela su njih osmorica, s obzirom na to da 17-godišnji junior Mate Mandić nije igrao.

Najveći doprinos pobjedi nad devetoplasiranom momčadi litavskog prvenstva dali su svjetski juniorski doprvaci Ante Žižić i Nik Slavica. Cibonin jedini pravi centar na ovoj utakmici, 19-godišnji Ante Žižić, u igri je proveo nešto više od 38 minuta te za to vrijeme postigao 27 koševa, ugrabio 13 skokova i podijelio četiri blokade. Drugi strijelac Cibone Nik Slavica je od svoja 24 koša njih devet postigao u završne tri minute. Prvo je pogodio tricu za vodstvo 83-81, nakon koje se Cibona više nije našla u rezultatskom zaostatku, a potom je realizirao svih šest slobodnih bacanja u završnih sto sekundi dvoboja.

Amerikanac James Florence je doprinio pobjedi s 15 koševa i pet asistencija, Ivan Siriščević je ubacio 12 poena, a Marin Rozić 11.  U domaćoj su momčadi čak sedmorica košarkaša imali dvoznamenkasti broj koševa, a najbolji su bili Amerikanac Derrick Low s 18 i Steponas Babrauskas s 14.

Mulaomerović pohvalio Slavicu

Damir Mulaomerović je nakon utakmice rekao: "Došli smo ovdje s puno problema i ostali smo bez nekih igrača koji su ostali odmarati nakon posljednje utakmice. Jako sam ponosan na svoje dečke".


"Drago mi je da je Slavica bio jedan od najboljih jer je skoro najmlađi. Imali smo manju rotaciju, a igrali smo protiv dobre momčadi i jake. Ono što su igrači napravili na terenu s obzirom na cijelu situaciju, jako sam ponosan. Večeras smo igrali jaku dobru obranu, a igrali smo jako pametno i jednostavno. Čak su i Slavica i Rozić igrali četvorku. Bila je to dobra odluka i drago mi je da je Florence proigrao. I Slavica i Žižić su veliki potencijal".

Slavica: Bio sam jako motiviran

A pohvaljeni Nik Slavica se nadovezao: "Želim čestitati svojim suigračima. Bila je teška utakmica i sretni smo što smo dobili ovu utakmicu. Imamo velik talent, puno radimo, žrtvujemo se i slušamo trenera. Bio sam jako motiviran, ali nisam zadovoljan svojom igrom, moram biti bolji".

Cibona će utakmicu 3. kola drugog kruga natjecanja u FIBA Europa kupu igrati u srijedu, 13. siječnja (18.30 sati), kad će u KC Dražen Petrović ugostiti francuski Le Havre.

Pročitajte više