Cibona uvjerljivo do četvrtfinala FIBA Europe Cupa

Foto: Hina

CIBONA je s dvije pobjede protiv poljske momčadi Zielona Gora prošla u četvrtfinale FIBA-inog Europe Cupa.

Cibona je nakon pobjede 81:69 u prvoj utakmici, na svom terenu bila još uvjerljivija i pobijedila sa 102:83.

Gosti su u prve dvije četvrtine držali priključak i na poluvrijeme su otišli s podnošljivih šest koševa zaostatka (43:37). Međutim, Cibona je treću dionicu dobila sa 20 koševa prednosti (36:16), pobjegla na + 26 uoči zadnje dionice i razriješila sve dvojbe, ako ih je uopće i bilo.

U posljednjoj četvrtini momčad Damira Mulaomerovića je spustila nogu s 'gasa' i Poljaci su ublažili poraz.

Najefikasniji igrači u redovima Cibone bili su Scottie Reynolds sa 19 koševa i četiri asistencije, Nebojša Joksimović sa 17 koševa, Luka Žorić sa 14, te Petar Marić sa 12 koševa. Poljski sastav predvodili su Armani Moore sa 22 koša i osam skokova, te Lukasz Koszarek sa 12 koševa.

Cibonu u četvrtfinalu po svemu sudeći očekuje francuski Elan Chalon koji je u prvom susretu na gostovanju pobijedio mađarski Egis Kormend 99:78 i za očekivati je pobjedu Francuza pred svojim navijačima.

"Složio bih se sa svojim igračem, bila je ovo definitivno jedna od naših najboljih utakmica ove sezone. Najbitnije je da su svi igrači dali sve od sebe. Pokazali su odličnu igru na terenu i mogu samo biti jako zadovoljan. U potpunosti smo zavrijedili ići dalje", rekao je nakon utakmice trener Vukova Damir Mulaomerović.

 

 

Pročitajte više