Cico još uvijek dvoji: "Novinari su proizvoljno uveli Balabana u napad!"

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije još uvijek je na velikim mukama oko izbora druge špice, igrača koji će uz velikog Dadu Pršu predvoditi naš napad u kvalifikacijskoj utakmici protiv Islanda. Vječna dvojba, Balaban ili Klasnić, situacija je o kojoj smo već uvelike pisali. No, potaknuti novinskim napisima koji Balabana uvjerljivo stavljaju u prvi plan, nazvali smo Cicu Kranjčara koji je spektakularnu vijest ipak demantirao.

"Novinari su proizvoljno napisali kako će Balaban igrati na Islandu. Ja ću o tome odlučiti tek na zadnjem treningu, a napominjem kako uz Balabana i Klasnića za to mjesto konkuriraju Eduardo i Bošnjak." - kazao nam je Kranjčar tijekom kratkog razgovora.

No, poznato je kako naš izbornik ipak preferira Balabana, koji svoju kvalitetu stalno potvrđuje iznimnim igrama u belgijskom Bruggeu. U prilog mu, osim toga, ide i uigranost s našim prvim napadačem Dadom Pršom.

"Sve sam skloniji zaključku da ne smijem podcijeniti vrhunsku Balabanovu formu, kao ni njegov izvanredni učinak u prethodnim kvalifikacijskim utakmicama za SP. Sjećam se kako je Balaban zabio Latvijcima u Rigi, šaljući Rapaićevu loptu u mrežu još iz zraka. Takav Balaban treba nam i na Islandu." - tvrdi Cico.

Kako piše u Sportskim novostima, formacija hrvatske nogometne reprezentacije koja bi u subotu trebala istrčati na hladni islandski travnjak glasi: Butina, Tomas, R. Kovač, Šimunić, Srna, Tudor, N. Kovač, Babić, N. Kranjčar, Pršo, Balaban.

Ovaj potonji, pak, tvrdi kako je spreman apsolutno na sve.

"Ja sam tu, spreman na sve. Volio bih igrati. Ide mi u Bruggeu, zabijam stalno. Siguran sam da bih se dobro slagao i dopunjavao s Pršom." - kazao je ponajbolji napadač prestižnog belgijskog kluba.

Kako bilo da bilo, Island je u očima mnogih bezrazložno podcijenjena momčad. A svi znamo da su nas takve uvijek najviše koštale. Shodno tome, utakmici svi reprezentativni čelnici pristupaju vrlo ozbiljno.

"Island je potukao Maltu 4:1 i Južnu Afriku 4:1. Poznajemo ih iz zagrebačke utakmice, često smo vrtjeli i snimku susreta Island-Bugarska. Uočili smo dobre i loše strane. Ali, neka Island brine o nama! Znamo što moramo, naša ozbiljnost i vrijednost omogućavaju nam status favorita od čega ne bježimo." - zaključio je Kranjčar.

S tim se u potpunosti slažemo, ali riječ favorit zvuči opasno, možda i grubo ako se u obzir uzme da je hrvatski nogomet nakon Francuske 98. previše puta bio favoriziran. No, moglo se i moralo više i dalje. Nadajmo se samo da će naši reprezentativci ipak opravdati očekivanja, za koja u ovom trenutku i ne možemo reći kako su prevelika.

D.R.

Pročitajte više