Cijeli Poljud stao na noge i ovacijama ispratio Modrića s travnjaka

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

LUKA MODRIĆ krenuo je prema klupi za pričuvne igrače pri rezultatu 1:0 u samoj završnici susreta protiv Walesa. Izgledalo je kao da izbornik Zlatko Dalić želi dati Poljudu priliku da pljeskom isprati kapetana s travnjaka, a baš to i dogodilo se u toj 89. minuti. Gledatelji na stadionu ustali su i priredili ovacije za Modrića, a on se okrenuo i pljeskom ih pozdravio.

Trebao je to biti pobjednički izlazak Modrića s terena i sjajan start Hrvatske u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Samo koji trenutak kasnije dotad malo vidljivi Wales uspio je izjednačiti rezultat preko Broadheada na 1:1 i uzeti bod na Poljudu. Gol za Hrvatsku postigao je Kramarić u 27. minuti.

Modrić je na Poljudu postavio rekord hrvatske reprezentacije. Postao je najstariji hrvatski nogometni reprezentativac s nastupom u kvalifikacijama za europska i svjetska prvenstva. Dosad je rekord držao Dražen Ladić, koji je u dvoboju sa SR Jugoslavijom 9. listopada 1999. imao 36 godina, 9 mjeseci i 7 dana. Modrić ima 37 godina, 6 mjeseci i 17 dana. 

Pročitajte više