CIJENE DRESOVA Hrvatski među najvrjednijima, brazilski dobijete za bagatelu, a najskupljeg neće ni biti na SP-u

Foto: Vijesti.hr

HRVATSKI nogometni savez jučer je u Miamiju predstavio nove dresove koje će reprezentativci nositi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ove godine.
 
> Ovo su svi predstavljeni dresovi za SP: Oduševili su nas Nijemci i Nigerijci, koji je vama najljepši?
 
HNS je nastavio suradnju s dugogodišnjim partnerom Nikeom. Naime, ovo je već deseti dres hrvatske reprezentacije u suradnji s tim proizvođačem sportske opreme. 
 
Prvi dres je klasično kockasti uz nešto drugačiji dizajn nego prije, dok je druga kombinacija crno-plava, za mnoge navijače neobična i čudna.
 
Velik broj navijača smatra da su novi dresovi zaista lijepi, no nisu jeftini.
 
Naime, novi službeni dres Hrvatske koštat će 649 kuna (87,39 eura), no u pitanju je replika, a onaj rađen istom tehnologijom koji će imati igrači na SP-u vrijedi 1049 kn.
 
Bit će u prodaji od 29. ožujka, a hrvatski dres jedan je od najskupljih od onih koje ćemo imati priliku gledati u Rusiji.
 
Njemački dresovi su najskuplji. Original košta 129,95 eura, a replika Elfa u ponudi je za "skromnih" 89,95 eura. Nova garnitura talijanskih dresova je još skuplja i košta 150 eura, ali Azzure u Rusiji vidjeti nećemo.
 
Želite li uštedjeti, a kolekcionar ste dresova, kupite brazilske, kolumbijske i argentinske dresove. Oni su najjeftiniji. Najjeftiniji su originalni brazilski dresovi; za prepoznatljivo žuti dres Selecaa treba izdvojiti tek 230 brazilskih reala ili - 57,5 eura.
 
Pomalo iznenađujuće visoku cijenu drže i južnokorejski dresovi koji su također jedni od najskupljih u Rusiji. Oni koštaju 129 južnokorejskih vona ili - 98 eura.
 
Cijene dresova nekih reprezentacija sa Svjetskog prvenstva
 
Njemačka 129,95 eura
 
J. Koreja 98 eura
 
Hrvatska 87,39 eura
 
Francuska 84,99 eura
 
Australija 75 eura
 
Meksiko 75 eura
 
Engleska 74 eura
 
Srbija 68 eura
 
Argentina 66,75 eura
 
Kolumbija 61 euro
 
Brazil 57,5 eura
 
 
 

Pročitajte više