Čilić lako u četvrtfinale Rotterdama

MARIN ČILIĆ izborio je plasman u četvrtfinale ATP turnira u Rotterdamu pobjedom u 2. kolu nad petim nositeljem i 11. igračem svijeta Jürgenom Melzerom sa 6:2, 6:4

Čilić je do trijumfa došao lakše od očekivanog, za samo jedan sat i 12 minuta igre, ponudviši svom protivniku samo jednu break-loptu u svom drugom servis-gemu. S druge strane, Međugorac je Melzeru oduzeo servis u tri navrata, uz stopostotnu iskorištenost break-lopti. U prvom setu breaknuo je Melzera u četvrtom i osmom gemu, dok je u drugom to učinio u desetom gemu, realiziravši lijepom forhend-paralelom prvu od tri vezane meč-lopte.

Bio je to sedmi međusobni meč između Čilića i Melzera i peta pobjeda našeg tenisača, kojem će protivnik u četvrtfinalu biti pobjednik susreta između Srbina Viktora Troickog i Finca Jarkka Nieminena.

"Igrali smo prošle godine nekoliko teških mečeva. Pomogla mi je spašena break-lopta u mom drugom servis gemu i ona mi je dala sigurnost. Dobro sam reternirao i općenito se dobro osjećao",  komentirao je Čilić neposredno po završetku meča u intervjuu na terenu.

Upitan koga bi radije imao za protivnika u sljedećem kolu, Čilić je rekao.

"Obojica su dobri igrači i čeka me težak meč. I Troicki i Nieminen dobro igraju od početka sezone, a ja se nadam da ću svoju dobru igru prenijeti u taj meč."

ATP turnir dvoranski turnir u Rotterdamu igra se na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 1,450.000 eura, a Čiliću je ovo debitantski nastup. Na pitanje kako to da je tako dugo čekao da po prvi put zaigra u Rotterdamu, Međugorac je odgovorio:

"Čekao sam pravi trenutak (smijeh)."

 

ATP Rotterdam, 2. kolo:

Čilić – Melzer (5) 6:2, 6:4

Pročitajte više