Čimaev sredio Usmana pa oduševio porukom mira u "najboljem pobjedničkom govoru ikad"

Foto: Profimedia

ČEČENSKI borac Hamzat Čimaev nastavio je profesionalni pobjednički niz svladavši na priredbi UFC 294 u Abu Dhabiju Nigerijca Kamarua Usmana većinskom odlukom sudaca - dva su meč bodovala u njegovu korist (29-27), a jedan ga je proglasio neriješenim (28). 

Čimaev je ovom pobjedom popravio omjer na 13-0 i izborio pravo okršaja za šampionski pojas u srednjoj kategoriji, koji od prošlog mjeseca drži Sean Strickland nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom u Australiji pobijedio Israela Adesanyu.

Poruka mira

Nakon pobjede simpatični je Čečen u intervjuu u kavezu poslao poruku mira, a neki su njegov govor ocijenili "najboljim intervjuom u oktogonu u povijesti". Potaknut sukobima između Palestine i Izraela, Čimaev je pozvao na zajedništvo među religijama i globalnu sreću.

"Znate što se trenutačno događa u svijetu. Nisam bio sretan u kavezu, što se moram boriti ovaj tjedan, dok gledam kako djeca umiru. Nije bitno gdje u svijetu - Ukrajini, Siriji, Afganistanu, Palestini, SAD-u... Kad god djeca ginu, teško je. Volim djecu, doma me čeka dječak od tri mjeseca", započeo je Čimaev svoj govor.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOVOR

"Kad netko pogine, ne znam što reći. Nadam se da će u svijetu zavladati dobro. Muslimani, kršćani, Židovi, nije važno što ste... Molim vas, ljudi, držite se zajedno. Pustite nas da živimo na ovom svijetu i budemo sretni", poručio je 29-godišnji borac i iskazao poštovanje prema Usmanu, za kojeg je priznao da ga prati otkako je bio školarac i velik je njegov fan.

Treći uzastopni poraz Usmana

Usman je bivši prvak u velteru, koji je do 2022. imao omjer 20-1, a onda izgubio pojas od Leona Edwardsa te ga nije uspio vratiti ni u revanšu. Sinoćnja borba u Abu Dhabiju bila mu je debitantska u srednjoj kategoriji, ali ni u njoj nije uspio zaustaviti crnu seriju te je doživio treći poraz zaredom.

Pročitajte više