ĆIRO ZA INDEX NA 82. ROĐENDAN "Mamić mi je rekao da će se baciti u grob za mnom! Jebat ću majku njemu i Šukeru!"

Foto: Index
Video reporteri: Dea Redžić i Dario Dalmacija 

NEUNIŠTIVI hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević danas je napunio 82. rođendan. Rijetko karizmatičan i duhovit, Ćiro i u osamdesetima ne staje, "leti" na sve strane, tako smo ga s ranom rođendanskom čestitkom zatekli - na sastanku.

S legendarnim Ćirom u legendarnom Charlieju

Par sati kasnije, legendarni Ćiro našao se s nama u legendarnom Charlieju, kafiću na zagrebačkoj špici i u razgovoru za Index govori kako se osjeća kao oldtimer koji s godinama ne gubi na šarmu i popularnosti.

Razgovor neprekidno prekidaju čestitari

Točnije, "pokušava razgovarati", jer kako možete vidjeti i čuti u priloženom videu, tijekom druženja s našom novinarkom neprestano ga prekidaju čestitari, telefonski i uživo.

"Bio sam avangarda"

"Bio sam avangarda i ispred svog vremena u dosta toga u trenerskom pozivu. Švicarska je moja zemlja i ja sam švicarski trener. Tamo sam završio školu, studij i postao trener, što je bilo jako teško jer kada sam došao tamo, nisam znao jezik."

"Iz bijede sam se izvukao prevarom, lagao sam da je svemoćni Drug Stari naredio da mi u Travniku daju stan"

Ipak, sportski, ali i životni početak u rodnom Travniku bio mu je još trnovitiji: "Moja obitelj bila je teška sirotinja, a da se iz nje izbavimo, poslužio sam se prevarom. Naime, kao dijete sam osvojio naslov skijaškog prvaka BiH i onda došao kod predsjednika općine i lagao da je drug Đuro Pucar-Stari, bog i batina poratne Bosne, naredio da mi daju stan. Pucar to nije napravio, ali nitko se nije usudio provjeravati naredbu takvog velikana pa sam zahvaljujući prevari dobio stan."

"Svaka čast bronci '98., ali moj najveći uspjeh je Dinamova '82."

Sa Ćirom se uvijek, a posebno na njegov 82. rođendan, sama nameće tema Dinamove '82., kada je kao trener donio klubu prvi naslov prvaka Jugoslavije nakon 24 godine posta i "bezbroj" drugih mjesta: "To je nešto perfektno i bez konkurencije najveći uspjeh moje karijere. Svaka čast bronci Hrvatske na SP-u '98., ali meni je Dinamova '82. kruna svega što sam napravio kao trener."

"Mamić se neće baciti za mnom u grob na mom sprovodu jer će umrijeti prije mene"

Odnos kumova Ćire i Mamića vječna je inspiracija: "Mamić je rekao da će se, kada ja umrem, na pogrebu baciti u moj grob. Ali ja sam mu na to rekao da ne brine, jer će prije otići on, nego ja, pa ću se tako ja na njegovu sprovodu baciti u grob."

Ipak, ljut je na Mamića i njegovog namjesnika na mjestu predsjednika HNS-a zato što mu nisu ispunili najveću želju, a to je da umre na trenerskoj klupi: "Mamić i Šuker su krivi zbog toga i zato ću im jebati majku!"

"Hvala vam na čestitkama. Ma, tko slavi rođendan u mojim godinama, ha, ha", zahvalio se Ćiro i dodao:

"Lijepo od vas. Ostanite i dalje hrabri kao i ja. Čujemo se!"

Ćiro je u karijeri vodio više od 20 klubova i reprezentacija, a najveći uspjeh ostvario je s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine kad je osvojio treće mjesto. Bio je i trener Dinama one 1982. godine kad su "Modri" osvojili prvenstvo nakon 24 godine čekanja.

Karijeru je završio nakon kratke epizode u Zadru.

Pročitajte više