HRVATSKA REPREZENTACIJA

Čitatelji Indexa odlučili: Ivušić prije Livakovića, Rebić nije zaslužio poziv

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/EPA-EFE

ZLATKO DALIĆ objavio je popis reprezentativaca za utakmice koje čekaju Hrvatsku u rujnu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Na popis se, u odnosu na rujanske oglede s Rusijom, Slovačkom i Slovenijom, vratio kapetan Luka Modrić, koji je zbog ozljede propustio rujanski ciklus, ali sad se uspješno vratio u dresu Reala.

Prvi put su poziv Dalića dobili branič Bayerna Josip Stanišić te bivši igrač Dinama, a danas Eintrachta, Kristijan Jakić. Dalić je vratio u momčad i Josipa Brekala.

Dvije trećine čitatelja protiv Rebića u reprezentaciji

U momčadi ponovno nije bilo Ante Rebića i pitali smo u velikoj anketi čitatelje Indexa je li Rebić zaslužio poziv. Od ukupno 20 tisuća glasova, čak 13 i pol tisuća (67%) vas glasalo je kako je Dalić u pravu kada nije zvao napadača Milana.

Podsjećamo, Rebić je u vrlo dobroj formi. U sedam dana, od 12. do 19. rujna, Rebić je postigao gol Liverpoolu na Anfieldu, potom dvaput asistirao protiv Lazija, a onda i zabio na gostovanju kod Juventusa.

Ivušiću mala prednost pred Livakovićem

Druga velika anketa bila je ona na vratarskoj poziciji. U njoj smo vas pitali želite li na golu gledati Dinamovog Livakovića ili Osijekovog Ivušića, a rezultat je bio mnogo tjesniji. Od 24 tisuće glasova, nešto manje od 13 tisuća vas (53%) želi na golu vidjeti Ivušića.

Podsjetimo, golman Osijeka je dobio šansu u prošlom ciklusu nakon što se Livaković ozlijedio, a u dvoboju protiv Slovačke odigrao je partiju za pamćenje, u kojoj je skinuo nekoliko mrtvih šansi suparniku.

 

Pročitajte više